Antena 3 CNN Actualitate Ce a discutat Klaus Iohannis cu Papa Francisc, la întâlnirea care a precedat Summit-ul aniversar al UE

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Papa Francisc, la întâlnirea care a precedat Summit-ul aniversar al UE

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Papa Francisc, la întâlnirea care a precedat Summit-ul aniversar al UE
Sursa foto: Foto: presidency.ro
25 Mar 2017   •   18:23

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat”, răspunzându-i că, dacă va fi posibil, va onora invitaţia.

„În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o.

Şeful statului a participat la Roma la Summit-ul aniversar al UE, care vineri seara a fost precedat de o primire a tuturor şefilor de stat şi de guvern de către Papa Francisc.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close