Ce a făcut, de fapt, Cristi Borcea în pușcărie. Au început audierile

13 Sep 2018   •   11:48
Ce a făcut, de fapt, Cristi Borcea în pușcărie. Au început audierile

Cristi Borcea a fost condamnat în martie 2014 la 6 ani și 4 luni de închisoare, în "Dosarul Transferurilor". Pe timpul detenției, fostul acționar de la Dinamo a muncit și a scris cărți în penitenciar, iar pe data de 2 iulie 2018, magistrații au decis să-l elibereze. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a analizat în profunzime toată activitatea în care Borcea a fost încarcerat și au identificat mai multe nereguli.

Astfel, FSANP a sesizat DNA în legătură cu mai multe infracțiuni pe care Borcea le-ar fi săvârșit în perioada de detenție: infracțiuni de abuz, fals și corupție, scrie digisport.ro.

Audierile au început la DNA, în dosarul în care FSANP susține că "Borcea lucra necalificat, în timp ce făcea cursuri de calificare și se școlariza primar, participând simultan la activități sportive ori dezbateri sau recenzii de carte, deși suferea de nu mai puțin de 12 afecțiuni medicale și era apt pentru munci ușoare".

Din sesizarea FSANP reiese faptul că Borcea a avut un tratament de VIP în pușcărie, printre care se numără:

Permisiuni de ieșire din penitenciar ilegale - "problema esențială a acordării permisiunilor de ieșire din penitenciar deținutului Cristi Borcea este legată de interdicția legală de a acorda această permisiune de ieșire din penitenciar unui deținut care este cercetat sau urmărit penal ori are pe rolul organelor judiciare alte cauze".

Recompense acordate în mod excesiv - "Borcea a acumulat în cei 4 ani executați 2378 de credite, cam cât ar fi putut acumula 300 de deținuți la un loc. Pe baza acestor credite a beneficiat de 20 de recompense cu suplimentarea drepturilor la pachet și vizită și 17 permisiuni de ieșire din penitenciar. Niciun deținut din sistemul penitenciar nu a beneficiat de un asemenea număr de recompense".

Conform datelor FSANP, reiese că Borcea a fost un adevărat workaholic: "Deținutul Borcea Cristian figurează în evidențe cu luni în care ar fi lucrat câte 30 de zile (eg. ian, iunie 2018) și chiar 33 de zile (eg. martie 2018). În ultimele 12 luni, media numărului de zile lucrate este de 28 în condițiile în care aproape în fiecare lună a beneficiat de acele 5 - 7 zile de permisie", a notat FSANP într-un comunicat de presă.

x close