Antena 3 CNN Actualitate Ce făceau soții Maleon înainte de a se sinucide. Noi detalii din cadrul anchetei

Ce făceau soții Maleon înainte de a se sinucide. Noi detalii din cadrul anchetei

Ce făceau soții Maleon înainte de a se sinucide. Noi detalii din cadrul anchetei
28 Dec 2017   •   16:14

Varianta unei mâini criminale sau a unei premeditări a sinuciderilor în cazul soţilor Maleon sunt acum excluse. Noi elemente din cadrul anchetei vin să adâncească şi mai mult misterul tragediei, dar aduc şi unele clarificări.

Cei doi soţi erau în haine de casă, beau vin şi ornau brăduţul în Ajun, când ceva a intervenit între ei. Amândoi aveau alcoolemii apreciabile, de 1,7 el şi de 2,4 ea, nefiind cunoscuţi nici de cei mai apropiaţi prieteni ca băutori. Un amănunt posibil relevant: soţia pierduse recent o sarcină aşteptată de ani buni, familia de 42 şi 38 de ani neavând copii.

Anchetatorii care cercetează bizara moarte a soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon au exclus în totalitate varianta ca o persoană străină să fi intrat în casa lor şi să-i fi omorât pe cei doi. Prima variantă a acestora, una susţinută de probele medicilor legişti, ar fi o dublă sinucidere, însă, cel puţin la nivel teoretic, nu este încă eliminată total din calcul nici ipoteza ca femeia să fi fost strangulată de către soţ, care apoi s-ar fi sinucis.

În urma cercetărilor făcute până în prezent, a reieşit că soţii Maleon se aflau amândoi duminică seara, în Ajulul Crăciunului, acasă, servind vin şi aranjând pomul de Crăciun, în livingul casei lor cu etaj din Moara de Vânt. În acest sens, anchetatorii au găsit globuri şi de­coraţiuni aşezate lângă pomul de Crăciun, care urmau să fie puse în brad, unele fiind deja aranjate în pom. În acele momente, după cum bănuiesc anchetatorii, s-a întâmplat ceva, un lucru care ar fi aprins discuţiile dintre cei doi, foarte probabil şi pe fondul consumului de alcool, consum mare la acel mo­ment (1,7 la mie concentraţie în sânge la el, 2,4 la ea), cu care este probabil că cei doi nu erau obiş­nuiţi. Cert este că femeia ar fi plecat la un moment dat din living, şi s-ar fi spânzurat în mansardă, cu o curea feminină, de o grindă. Aceste lucruri este posibil să se fi petrecut mai aproape de miezul nopţii, şi nu spre dimineaţă, cum s-a stabilit până acum în mod preliminar. După o perioadă neprecizată de timp, care ar putea fi şi de două sau chiar trei ore, bărbatul, care nu poate fi exclus că ar fi putut adormi între timp, ar fi sesizat dispariţia ei şi a început să o caute prin casă, găsind-o în partea de sus a acesteia. An­chetatorii presupun că acesta ar fi dat apoi jos corpul din ştreang şi l-ar fi aşezat pe podea, cu faţa în sus. În acele clipe, cel mai probabil dezorientat şi şocat, acesta ar fi aruncat cureaua pe scările care asi­gurau accesul în mansardă. Obiec­tul a fost găsit de către anchetatori la baza scării.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere Iași
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close