Antena 3 CNN Actualitate Ce le făcea un PREOT din Constanţa bătrânelor care veneau la spovedanie. Cazul este strigător la cer

Ce le făcea un PREOT din Constanţa bătrânelor care veneau la spovedanie. Cazul este strigător la cer

Ce le făcea un PREOT din Constanţa bătrânelor care veneau la spovedanie. Cazul este strigător la cer
de O.P.    |    04 Feb 2014   •   05:55

Un preot din Constanţa e acuzat că a înşelat mai multe bătrâne din parohia sa. Le promitea că o să aibă grijă de ele până la moarte. Numai că totul avea un preţ: le cerea să îi lase toată averea lor.

Cazul a ieşit la iveală după ce una din victimele părintelui a murit de foame şi de frig, în mizerie, singură în casă. Nepoata femeii îl acuză acum pe preot că i-a escrocat bunica şi a lăsat-o, cu bunăştinţă, să moară cu zile.

Preotul îşi alegea victimele în Casa Domnului, la spovedanie. Enoriaşele, de bunăcredinţă, îşi deschideau sufletul în faţa părintelui. Aşa s-a întâmplat şi în cazul bătrânei care a fost găsită moartă de frig şi de foame în casă. Femeia i s-a plâns preotului că nu are pe nimeni pe lume care să-i poarte de grijă.

Preotul i-a sărit imediat în ajutor femeii. I-a promis că-i va fi el sprijin la bătrâneţe. Dar nu gratuit! I-a cerut în schimb casa, în valoare de mai multe zeci de mii de euro.

Bătrâna nu s-a îndoit nicio clipă de spusele preotului şi a mers la notar să semneze actul prin care îşi încredinţa casa preotesei. După ce s-a văzut cu sacii-n căruţă, preotul a uitat de milostenie şi a lăsat-o pe bătrână să se prăpădească în mizerie şi frig. Cel puţin asta susţin rudele femeii.

După moartea bătrânei, nepoata a cerut casa înapoi, dar preotul nici n-a vrut să audă.

Poliţiştii cred că bătrâna nu este singura victimă a preotului constănţean şi au deschis o anchetă.

Şi reprezentanţii Arhiepiscopiei vor face o anchetă.

×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close