Antena 3 CNN Actualitate Ce mesaj îi transmite Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis

Ce mesaj îi transmite Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis

Ce mesaj îi transmite Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis
06 Apr 2017   •   23:08

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Sinteza Zilei, că este de acord la nivel principial cu președintele României, Klaus Iohannis, însă trebuie să se țină cont de reprezentativitatea fiecărui grup de revendicări și de dezbaterile publice.

"La nivel de principii suntem de acord, trebuie anumite nuanțări făcute și anume trebuie să ținem cont în procesul de luarea deciziilor de reprezentativitatea tuturor fiecărui grup care are revendicări, de legitimitatea lor - de aceea avem instituții democratice și în jurul lor se construiește dezbaterea publică și se iau deciziile. Sigur că trebuie să fim atenți și la vocea cetățenilor, dar nu putem să înclocuim nicidecum manifestarea de stradă cu instituțiile democratice. Eu nu cred că România are în față riscuri iminente grave, pentru că suntem la 27 de ani de la instaurarea sistemului democratic în România, am trecut niște examene, am avut alternanță la putere și în această perioadă lucrurile au mers, sigur nu perfect, au fost și derapaje, dar de fiecare dată, până la urmă, au existat mecanisme de corecție'', a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului afirmă că riscul la care este supusă România este apariția unor centre de putere oculte, în defavoarea exercițiului democratic.

''Îngrijorarea mea nu este cum funcționează puterea și opoziția, care își cunosc destul de bine rolul. Majoritatea are posibilități, dar nu nemăsurate și nelimitate - la fel opoziția are și ea la rândul ei instrumente importante pentru a se manifesta și pentru a controla acțiunile majorității. Riscul în România este altul, pe care l-am văzut cu toții în ultimul an - ca în loc să asistăm la un exercițiu democratic al puterii, să vedem centre oculte de putere'', a spus Tăriceanu.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close