Antena 3 Actualitate Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la BNR

Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la BNR

19 Mar 2019   •   11:10
Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la BNR

Verificările efectuate de Curtea de Conturi asupra operaţiunilor Băncii Naţionale a României au scos la iveală câteva nereguli, printre care şi modificarea în 2016, fără explicaţii, a  soldurilor unor conturi faţă de situaţiile financiare ale anului 2015.

„S-a constatat menţinerea în contul de imobilizări în curs de execuţie a unor servicii recepţionate în perioada 2015-2016, situaţie care s-a remediat operativ în timpul misiunii, prin înregistrarea în contul de imobilizări necorporale a sumelor reprezentând contravaloarea studiilor recepţionate, în valoare de 316 mii lei. 

Pe de altă parte, din analiza informaţiilor prezentate în situaţiile financiare aferente anului 2016 a rezultat faptul că modul de prezentare a datelor financiare în Bilanţul anual, respectiv în „Contul de profit şi pierdere” pentru anul încheiat, a fost diferit în anul 2016 faţă de anul precedent, fără ca acest aspect să fie detaliat în notele explicative la situaţiile financiare, transmite adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close