Antena 3 CNN Actualitate Ce părere are ministrul Educaţiei despre propunerea de prelungire a vacanţei de vară

Ce părere are ministrul Educaţiei despre propunerea de prelungire a vacanţei de vară

Ce părere are ministrul Educaţiei despre propunerea de prelungire a vacanţei de vară
Sursa foto: Foto: marcatanner.files.wordpress.com
17 Mai 2013   •   23:24
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a precizat că în România sunt mai puţine săptămâni de şcoală decât în celelalte state din Europa şi că în acest context "va fi greu să fie mărită vacanţa". Cu toate acestea, ministrul a spus că propunerea va fi dezbătută, informează Mediafax.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, ce părere are despre propunerea de prelungire a vacanţei de vară, ministrul Educaţiei a răspuns:

"De la început am hotărât că vom încerca să avem politici transversale. Adică, atunci când un minister ia o decizie să se consulte şi cu celelalte ministere dacă se consideră că această politică transversală ar fi mult mai bună în cazul respectiv. Practic, doamna Grapini nu a făcut nimic altceva decât să facă o propunere în principiul anunţat iniţial. Nu am văzut scrisoarea deocamdată, nu ştiu cum vom decide, dar ceea ce ştiu este că, din păcate, în România, numărul de săptămâni de şcoală este şi aşa printre cele mai mici din Europa. Prin urmare, va fi greu să măreşti vacanţa şi să măreşti şi numărul de săptămâni de şcoală în acelaşi timp".

Ministrul a adăugat că acest lucru nu înseamnă respingerea propunerii.

"Vom discuta la nivelul Guvernului, vom discuta la nivelul Ministerului Educaţiei. Răspunsul nu cred că va veni mai devreme de luna iunie, luna iulie, pentru că noi, în momentul de faţă, pe calendarul viitorului an şcolar avem în vedere următoarele lucruri: să supunem dezbaterilor publice calendarul cu absolut toate propunerile pe care le vom face noi, după care, toată lumea, evident inclusiv colegii din celelalte ministere, să facă recomandări", a afirmat Remus Pricopie.

Întrebat care este opinia sa în legătură cu acest subiect, ministrul Educaţiei a spus că, dacă şi-ar exprima punctul de vedere, "nu ar mai avea sens dezbaterea".


×
Subiecte în articol: ministrul educatiei Remus Pricopie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close