x close

Ce șanse sunt ca venirea căldurii să distrugă coronavirusul. Teoria unui expert australian

de D.G.    |    26 Feb 2020   •   00:08
Ce șanse sunt ca venirea căldurii să distrugă coronavirusul. Teoria unui expert australian 817 Pixabay.com

Ce se va întâmpla cu epidemia de coronavirus când temperaturile vor crește? Un expert australian încearcă să ofere un răspuns.

În timp ce oamenii de știință și experții încearcă să dezvolte un leac pentru virusul asemănător pneumoniei, mulți cred că virusul împărtășește o mare similaritate cu sindromul respirator acut sever (SARS).

Potrivit unui expert de la Australian National University, Covid-19, numele oficial al coronavirusului, a ajuns la 8.000 de cazuri în 8 săptămâni, în timp ce SARS a avut nevoie de 8 luni pentru a ajunge la același număr de infectări, scrie The Mirror.

Specialistul afirmă că e greu de stabilit cât de activ este virusul și dacă ar putea să treacă luni, un an sau ani de zile până la eradicarea lui. Când lunile cu temperaturi mai calde vor veni, coronavirusul ar putea să dispară brusc și apoi să reapară în lunile mai reci.

"Dacă în momentul în care cresc temperaturile ar scădea și ar reapărea în toamnă-iarnă ar fi un respiro extraordinar ca să se descopere vaccinul și medicamentele care ar putea trata acest virus", a spus Mihai Gâdea, în ediția de marți a emisiunii "Sinteza zilei".

 

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati