Antena 3 CNN Actualitate Ce spun nutriționiștii despre lebăr, tobă și caltaboș. Efectele nebănuite ale mâncărurilor tradiționale

Ce spun nutriționiștii despre lebăr, tobă și caltaboș. Efectele nebănuite ale mâncărurilor tradiționale

Mâncărurile tradiționale de Crăciun, cum sunt lebărul și toba conțin vitamine care stimulează imunitatea și țin departe răcelile.

Ce spun nutriționiștii despre lebăr, tobă și caltaboș. Efectele nebănuite ale mâncărurilor tradiționale
16 Dec 2019   •   18:31

Vitamina D sau „vitamina soarelui” nu este bună doar pentru fixarea calciului în oase, ci şi în combaterea infecţiilor respiratorii.

O dovedeşte un experiment condus de profesorul Carlos Camargo de la Şcoala de Medicină Harvard, care a testat efectele vitaminei D pe circa 250 de copii. După o cură de câteva săptămâni, micuţii şi-au redus cu 50% riscurile de îmbolnăvire, scrie doctorulzilei.ro.

Medicii spun însă că iarna, mai mult ca în oricare alt anotimp, nu asimilăm o cantitate suficientă de vitamina D. „Vitamina D se fabrică în piele sub acţiunea soarelui, aşa că este foarte indicat să vă expuneţi cel puţin faţa şi mâinile razelor în zilele de iarnă mai însorite.

Mâncărurile tradiționale de Crăciun pot avea efecte nebănuite. Dacă facem asta de 2-3 ori pe săptămână, e perfect. Surse alimentare sunt lactatele, untul, peştele, dar şi produsele tradiţionale cu viscere caltaboş, lebăr, tobă”, spune nutriţionistul Corina Zugravu.

40 de miligrame este doza zilnică recomandată de vitamina D pentru adulţi, iar 25 de miligrame – pentru copii. Aveţi grijă să nu le depăşiţi!

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close