Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să facem să ne păzim de căldură

Ce trebuie să facem să ne păzim de căldură

Ce trebuie să facem să ne păzim de căldură
25 Iun 2007   •   15:44

Ministerul Sănătăţii recomandă în aceste zile caniculare evitarea expunerii la soare şi folosirea de mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise); creşterea consumului de lichide la 2 - 4 litri pe zi şi o alimentaţie săracă în grăsimi. Acestea sunt principalele măsuri ce trebuie luate pentru evitarea efectelor nefavorabile ale temperaturilor deosebit de ridicate.

În această perioadă trebuie să evităm excesul de cafea şi consumul de băuturi alcoolice, o soluţie fiind duşurile frecvente cu apă la temperatura moderată. Ministerul Sănătăţii a prevăzut şi modificarea programului de lucru, de către angajatori, în condiţiile impuse de temperaturile ridicate şi distribuirea către angajaţi a unor cantităţi suficiente de apă minerală.

O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor. Cei mici nu trebuie lăsaţi în interiorul autovehiculelor parcate la soare. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, vor evita deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Citiţi şi NE SUFOCĂM! COD PORTOCALIU ÎN 8 JUDEŢE

ROMÂNIA SE USUCĂ - SECETĂ CA ÎN 1947

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close