Antena 3 CNN Actualitate Cea mai fierbinte zi. 55 de grade în Bucureşti (Video)

Cea mai fierbinte zi. 55 de grade în Bucureşti (Video)

Cea mai fierbinte zi. 55 de grade în Bucureşti (Video)
27 Iun 2007   •   00:39

26 iunie 2007 - ziua în care am fost la doar o zecime de grad de cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în România în luna iunie. La Giurgiu, au fost aproape 42 de grade celsius. În alte patru oraşe din Câmpia Română, au fost 41 de grade. La soare însă, sau în centrele oraşelor, temperaturile au fost cu 10-15 grade mai mari. Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultima săptămână, 30 de persoane au decedat din cauza căldurii excesive. Zeci de oameni au leşinat pe stradă, iar unor elevi sau profesori li s-a făcut rău în plin bacalaureat. Vom avea însă parte de un respiro. De marţi seara, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea s-a mai răcorit, iar de mâine temperaturile vor mai scădea şi în sud sau est.

Avertizarea meteo cod portocaliu emisă de specialişti pentru municipiul Bucureşti şi alte 8 judeţe din sudul ţării a intrat marţi în vigoare. Canicula care afectează deja România de săptămâna trecută va atinge, în aceste zile, punctul culminant. Zonele afectate sunt Bucureşti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila. În plus, se menţine codul galben pentru alte 21 de judeţe din Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea. Senzaţia de căldură va fi accentuată şi de umiditatea aerului - altfel spus, în limbaj meteorologic, indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În perioada următoare, schimbarea masei de aer foarte calde cu una mai rece va aduce intensificări de vânt cu aspect de vijelie, ploi puţine, dar o parte din ele cu caracter torenţial şi căderi de grindină.

În acelaşi timp, medicii avertizează că, în astfel de perioade, aerul condiţionat trebuie folosit corect pentru că se pot înregistra nevralgii sau chiar paralizii faciale, iar în cazuri extreme se poate ajunge până la sinuzite, rinite sau otite. De aceea, specialiştii spun că aparatul de aer condiţionat trebuie amplasat la 6-9 metri de locul în care staţi, iar temperatura trebuie reglată la aproximativ 22-24 de grade Celsius.

Specialiştii au şi veşti bune. De joi este posibil să avem temperaturi normale pentru această perioadă, adică între 20 şi 28 de grade Celsius.

Citiţi şi BUCUREŞTENII DIN PANTELIMON VOR FACE DUŞ LA CISTERNĂ

100 DE TRENURI AU ÎNREGISTRAT ÎNTÂRZIERI DIN CAUZA CANICULEI

ARŞIŢĂ ŞI INUNDAŢII ÎN EUROPA

CE TREBUIE SĂ FACEM SĂ NE PĂZIM DE CĂLDURĂ

Citiţi RESTRICŢII RUTIERE DIN CAUZA CANICULEI

DIN CAUZA CANICULEI PUTEM PRĂJI OUĂ PE CAPOTA MAŞINII

AVERTIZARE COD PORTOCALIU DE LA ANM (PDF)

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close