Antena 3 CNN Actualitate Cei 22 de oameni care au intrat în contact cu românii bolnavi de gripă porcină nu au fost infectaţi

Cei 22 de oameni care au intrat în contact cu românii bolnavi de gripă porcină nu au fost infectaţi

Cei 22 de oameni care au intrat în contact cu românii bolnavi de gripă porcină nu au fost infectaţi
Sursa foto: Gripa porcina
30 Mai 2009   •   15:06

Ministerul Sănătăţii a anunţat că cei 22 de oameni care au intrat în contact cu românii bolnavi de gripă porcină nu au fost infectaţi. Cei trei bolnavi rămân, în continuare, internaţi şi continuă terapia cu antivirale. Între timp, virusul continuă să se extindă în întreaga lume.

Virusul gripei porcine se extinde în special în Europa, unde mai multe state au luat decizia de a închide mai multe şcoli. Autorităţile medicale belgiene au decis închiderea unei şcoli primare din suburbia Bruxelles-ului, şi la fel s-a procedat şi la colegiul britanic Eton, după ce un elev a contractat virusul.

În Franţa, ultima persoana infectată este o americancă de 54 de ani, care pregătea vizita lui Barack Obama pentru marcarea a 65 de ani de la Debarcarea din Normandia. Femeia este al 26-lea caz confirmat în această ţară. Trei noi cazuri au fost depistate în Elveţia, numărul total ajungând la opt. În plus, Ungaria şi Estonia au anunţat primele lor cazuri confirmate.

Între timp, peste 2.000 de pasageri ai unui vapor din Australia sunt în carantină, după ce 14 dintre ei au prezentat simptome ale gripei porcine. Pasagerii vaporului au debarcat cu toate că existau câteva persoane care aveau simptome de gripă. La doar câteva ore, cel puţin 14 pasageri au fost depistaţi cu virusul H1N1.

Virusul AH1N1 a contaminat peste 150.000 de persoane din 53 de ţări şi a provocat în jur de 100 de decese.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close