Antena 3 CNN Actualitate Cei doi studenţi la medicină care au măcelărit un bărbat, condamnaţi la 20 de ani de închisoare

Cei doi studenţi la medicină care au măcelărit un bărbat, condamnaţi la 20 de ani de închisoare

Cei doi studenţi la medicină care au măcelărit un bărbat, condamnaţi la 20 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Videonews
08 Iun 2011   •   21:30

Cei doi studenţi de la medicină care au măcelărit un bărbat în Timişoara au fost condamnaţi definitiv la 20 de ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, miercuri, verdictul final. Rugămintea avocaţilor ca pedeapsa celor doi tineri să fie scăzută a fost ignorată de magistraţi. Când vor ieşi din închisoare, Sergiu şi Carmen vor fi oameni în toată firea. Din păcate, prea târziu.

Aşa a început judecarea unuia dintre cele mai cutremurătoare dosare de crimă din România. Cu doi studenţi, viitori medici, în boxă. Acuzaţiile: omor deosebit de grav şi profanare de cadavre.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan aveau 20 de ani şi erau studenţi la medicină. Acum au 22 de ani şi îi aşteaptă 20 de ani de închisoare. Vor ieşi de după gratii la vârsta la care mulţi au deja familii şi copii mari. Sunt 20 de ani în care se pot schimba multe.

Pedeapsa primită astăzi de Sergiu şi Carmen este mult mai mică decât cea cerută de rudele victimei - închisoare pe viaţă.

Familia lui Trifu Schroth, bărbatul măcelărit în camera de cămin, a cerut 120 de mii de euro daune. A primit doar 40. Pedeapsa aceasta nu e pentru Sergiu şi Carmen. Este pentru părinţii lor. Ca o a doua lovitură. Dacă nu vor reuşi să plătească, autorităţile le vor confisca tot.

Avocaţii tinerei au cerut achitarea sau scăderea pedepsei la 16 ani. Şi ca infracţiunea de omor să fie schimbată în cea de tâlhărie urmată de moartea victimei sau omor calificat. Instanţa a refuzat.

În vara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşină parcată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara. Era vorba de liderul comunităţii etnicilor romi din zonă. Procurorii au scos la iveală faptul că acesta fusese omorât şi tranşat de doi studenţi în anul I la medicină.

 


×
Subiecte în articol: studenti criminali medicina rom Timisoara
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close