Antena 3 CNN Actualitate Cei mai importanţi factori care influenţează preţul serviciilor de mutări mobila

Cei mai importanţi factori care influenţează preţul serviciilor de mutări mobila

În momentul în care iau decizia de a se muta, oamenii încep să îşi facă şi un plan despre cum ar trebui să se desfăşoare acest proces. Dacă primul impuls al acestora ar fi să apeleze la ajutorul unor prieteni, recomandat ar fi ca o firmă specializată în mutări naţionale şi internaţionale de mobilă să se ocupe de acest aspect. 

Cei mai importanţi factori care influenţează preţul serviciilor de mutări mobila
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   10:41

Totuşi, foarte mulţi dintre cei care sunt în pragul unei mutări evita să apeleze la ajutor profesionist, pe care o astfel de firma îl oferă, din considerente financiare. Cei mai mulţi dintre oamenii care nu au beneficiat de servicii profesionale considera că preţurile practicate de o firmă mutari internaţionale şi naţionale de mobila sunt foarte mari. 

Dacă pun, însă, în balanţă costurile finale pe care le implica mutarea pe cont propriu cu cele solicitate de o firmă specializată, se va putea observa că diferenţa nu este prea mare. În plus, în acest caz, oamenii vor scăpa de o parte din activităţile care le pot da mari bătăi de cap în timpul mutării, cum ar fi găsirea unor oameni care să ajute la caratul mobilei sau o maşină potrivită pentru a transporta mobila.

Totodată, este important de precizat care sunt factorii care contribuie la stabilirea preţurilor solicitate de o astfel de firma, mai ales că acestea sunt stabilite în funcţie de fiecare proiect de mutări în parte. Prin urmare, cei de la MoveOut au evidenţiat cele mai importante aspecte care au un impact puternic asupra preţurilor.

Distanţa parcursă

În primul rând se va ţine cont de distanţa dintre vechea adresă şi cea nouă, astfel încât să se poată calcula costurile pe care le presupune transportul propriu-zis al mobilierului între cele două adrese. În funcţie de numărul de kilometri şi preţul carburantului, se va stabili şi costul transportului.

Numărul şi volumul obiectelor care vor fi mutate

De asemenea, preţurile serviciilor de mutări mobila sunt influenţate şi de aspecte precum numărul obiectelor care vor fi mutate.În funcţie de cât de numeroase sunt acestea se poate determina numărul maşinilor şi persoanelor care sunt necesare pentru că procesul să se desfăşoare rapid şi eficient. 

În plus, dimensiunile şi volumul pe care aceste obiecte le au pot contribui la stabilirea preţului final al serviciilor de transport mobila.În unele cazuri, mutarea implica utilizarea unor echipamente speciale pentru manevrare sau mai multe persoane pentru deplasarea mobilei la maşina de transport.

Condiţiile de acces

Condiţiile de acces se referă, în special, la locaţiile celor două adrese, dacă acestea se afla pe un teren accidentat sau la un etaj superior, fiind necesar că mobila să fie carata pe scări sau în spaţii înguste.

Servicii suplimentare

Bineînţeles, şi tipul de servicii pe care şi le doresc clienţii acestor firme influenţează costurile finale, printre cele mai solicitate fiind montarea şi demontare mobilierului, materialele necesare împachetării şi, uneori, curăţenie profesională.

Prin urmare, oamenii ar trebui să ţină cont de toate aceste aspecte în momentul în care oscilează între decizia de a contracta o firmă de mutări mobila sau ajutorul oferit de prieteni, care nu au experienţa necesară pentru a desfăşura o astfel de activitate în mod eficient.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close