Antena 3 CNN Actualitate Cel mai nou parc din Bucureşti a fost inaugurat

Cel mai nou parc din Bucureşti a fost inaugurat

Cel mai nou parc din Bucureşti a fost inaugurat
de S.T.    |    03 Dec 2019   •   22:16

Cel mai nou parc din Bucureşti, construit pe Bulevardul Timişoara nr. 10 din Sectorul 6, şi-a deschis porţile.

„Parcul nou din Bulevardul Timişoara nr. 10 este unic în ţară, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero în zonele centrale ale oraşelor mari. Acesta beneficiază de o suprafaţă generoasă, de aproximativ 20.000 mp, suprafaţă ce a rezultat prin reconversia unui fost teren industrial în zonă verde. Mă bucur să creştem împreună suprafaţa de spaţii verzi a sectorului, ceea ce înseamnă pentru noi toţi un mediu mai curat şi, evident, mai sănătos”, a declarat primarul Gabriel Mutu, potrivit Agerpres.

Noul parc al Sectorului 6 este amplasat pe o fostă autobază a doi operatori de salubrizare, practic, o groapă de gunoi. A fost scos pavimentul de beton de pe întreaga suprafaţă, iar piatra spartă rezultată a fost folosită pentru repararea aleilor din sector, în acest fel realizându-se o economie importantă la bugetul local.

Parcul din Bd. Timişoara nr. 10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de forbal şi baschet, diferenţiate pentru categorii de vârstă, precum şi aparate de fitness urban.
 

×
Subiecte în articol: parc Drumul Taberei parc
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close