Antena 3 CNN Actualitate Cel puţin două animale sunt maltratate zilnic în România

Cel puţin două animale sunt maltratate zilnic în România

Cel puţin două animale sunt maltratate zilnic în România
Sursa foto: Foto: r24.ro
15 Feb 2011   •   14:12

Şapte dintre cele mai mari asociaţii de apărare a drepturilor animalelor din România au contabilizat, în 2010, peste 900 de cazuri în care animalele care au fost aduse în adăposturi prezentau semne de violenţă, informează Green Report.

O statistică oficială este, însă, greu de făcut şi totul indică posibilitatea unui număr mult mai mare de abuzuri.

Deşi legea pentru protecţia animalelor există din 2004, de atunci până anul acesta, un singur om a fost amendat pentru rele tratamente aplicate animalelor, iar cazurile de cruzime apar în mod constant.

Federaţia Naţionala pentru Protecţia Animalelor a trimis, anul trecut, 542 de sesizări cu privire la cazuri de abuz către autorităţi, dar, deşi majoritatea au primit răspuns scris, 90% dintre acestea anunţă că în urma verificărilor efectuate de inspectori, faptele sesizate nu se confirmă.

Cele mai multe cazuri reclamate fac referire la abandon sau înfometarea animalelor, dar maltratarea animalelor în România nu se opreşte aici. Au existat, în 2010, cazuri de cruzime extremă, printre acestea au fost sesizate schingiuirea unei pisici cu un ciocan, aruncarea unui câine de la balcon, otrăvirea a zeci de câini comunitari, legarea acestora de picioare pentru antrenarea câinilor de luptă sau chiar abuzuri sexuale şi folosirea animalelor fără stăpân drept pradă pentru vânătoare. 

Vezi aici cum poţi să reclami un abuz asupra animalelor

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close