Cele mai elocvente exemple de manipulari pe internet

de M.T.    |    19 Sep 2013   •   22:14

În cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Sinteza zilei", Mihai Gâdea a prezentat mai multe exemple de manipulare, atât prin intermediul televiziunii, cât şi prin intermediul internetului.

Manipularea "Mihai Cofariu" - Televiziunile străine, interesate sau nu de destabilizarea României, susţineau, în martie 1990, că românii din Transilvania, din Târgu Mureş, l-au bătut cu bestialitate, aşa cum nu se mai văzuse într-o ţară civilizată, pe un maghiar.

Căzut între români, ungurul respectiv ar fi fost bătut cu pancarte, cu bâte, cu picioare, până când acesta era în agonie, în pragul morţii. Dar nu era maghiar, era român, Mihai Cofariu pe numele lui.

Adevărul era altul: un român fusese bătut de maghiari.

Prezentă în studioul emisiunii, europarlamentarul Corina Creţu a comentat în privinţa acestui subiect că „Mihai Cofariu a fost victima nu numai a unei manipulări a opiniei publice internaţionale, ci şi a unui plan de destabilizare a României”


Manipularea "o româncă a scuipat steagul secuiesc" - O altă manipulare grosolană care a circulat pe internet a încins spiritele între români şi unguri. Pe siturile maghiare, dar şi din România a părut o ştire despre o româncă scupând steagul secuiesc. Povestea este din nou spusă invers. Cea care a scuipat steagul era chiar o unguroaică.Manipularea "nu maidanezii l-au ucis pe Ionuţ"
- Manipulări nu sunt doar în zonele etnice, ci peste tot. În cazul copilului de 4 ani, Ionuţ, omorât de câinii maidanezi, au circulat tot felul de zvonuri, cum că acesta nu ar fi fost sfâşiat de câinii comunitari, ci de un câine de luptă.


Manipularea "s-au furat 3 milioane de voturi"
- Preşedintele Traian Băsescu se poate clasa, cu uşurinţă, pe primul loc în topul celor mai mari manipulatori. Referendumul de demitere a şefului statului din 2012 se află categoric în fruntea clasamentului. 3 milioane de voturi fraudate, trofeul pentru cea mai mare minciună politică i se înmânează lui Traian Băsescu.Manipularea "alegerile au fost fraudate"
- Traian Băsescu nu a fost la prima abatere atunci când a minţit în privinţa voturilor de la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. În 2004, şeful statului a declarat după primul tur al alegerilor că acestea au fost fraudate de către Guvern.


Manipularea "Antena 3 nu transmite protestele faţă de Roşia Montană" - Unul dintre cei care este prezentat ca organizator al protestelor din Piaţa Universităţii faţă de proiectul Roşia Montană a propagat o manipulare agresivă pe internet împotriva postului Antena 3.Parteneri
x close