Antena 3 CNN Actualitate Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Cernăuți. Actrița Ileana Popovici: „Sunt copii excepționali aici, care au nevoie de sprijinul nostru”

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Cernăuți. Actrița Ileana Popovici: „Sunt copii excepționali aici, care au nevoie de sprijinul nostru”

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Cernăuți. Actrița Ileana Popovici: „Sunt copii excepționali aici, care au nevoie de sprijinul nostru”
08 Dec 2019   •   12:33

Actița Ileana Popovici și managerul evenimentului ”Centenarul Filmului Românesc”, Andrei Giurgia, au vorbit, la Antena 3, despre ce a însemnat acest demers extraordinar și cum a fost el primit de românii de peste tot din țară și de peste hotare.

”Ceea ce am descoperit aici este emoționant. Autoritățile din țara noastră ar putea să facă mult mai multe pentru oamenii de aici. Noi suntem acum într-o școală din raionul Herța și chiar acum peste 200 de copii vizionează filmul Amintiri din Copilărie, în regia Elisabetei Bostan”, a spus Andrei Giurgia.

”Este un lucru extraordinar să putem face cunoscut un astfel de eveniment. (...) Eu am o emoție specială pentru că nu m-am gândit niciodată că o să ajung până aici. Sunt niște copii excepționali aici, care au nevoie de sprijinul nostru. Sala este arhiplină”, a spus actrița Ileana Popovici.

Proiectul "Centenarul Filmului Românesc", care a început în luna februarie a anului trecut, a fost finanţat de Primăria municipiului Iaşi şi s-a derulat în colaborare cu Asociaţia Obştească MIA. Acesta a avut scopul de a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918 prin difuzarea unor filme documentare şi artistice în localităţi din România, Basarabia şi Bucovina.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close