Antena 3 CNN Actualitate Centru de plasament, ca un lagăr de concentrare. Primăria Sectorului 2 a dispus UN AUDIT

Centru de plasament, ca un lagăr de concentrare. Primăria Sectorului 2 a dispus UN AUDIT

Centru de plasament, ca un lagăr de concentrare. Primăria Sectorului 2 a dispus UN AUDIT
22 Mai 2013   •   21:28

In Bucureşti, există un centru de plasament ca un lagăr de concentrare. După ce reporterii "În Premieră" au prezentat drama celor internaţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică "Gheorghe Şerban", primăria Sectorului 2 a dispus un audit.

E drept, nu e prima oară când se fac verificări. Drama e ca după fiecare inspecţie lucrurile rămân neschimbate: copiii sunt neîngrijiţi şi infometaţi.

“Tinerii erau tot timpul ţinuţi în întuneric, zi şi noapte, cu jaluzelele trase. Uneori erau loviţi, alteori se tipa la ei ca să tacă, erau sedaţi. Mâinile şi picioarele legate, pentru a-i împiedica să coboare din pat. Erau pur şi simplu legaţi cu bucăţi din cearşaful vechi. Infirmierele îi hrăneau cât de repede puteau, chiar în timp ce stăteau culcaţi, pe spate. Le deschideau gura larg şi le băgau repede mâncare. Ei se înecau şi o scuipau”, a povestit un martor sub protecţia anonimatului.

Isabela Hurjui, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a Sectorului 2 a declarat că nu poate explica ce se întâmplă în centrul din sectorul 2.

“Trebuie să cercetez, să văd exact ce s-a întâmplat şi cine se face responsabil”, a spus aceasta.

Oamenii care stau în blocurile de lângă centru îi sfătuiesc pe inspectori să vada şi cum angajatele pleacă acasă cu mâncarea copiilor bolnavi şi orfani.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close