Cererile apărării în dosarul Telepatia, respinse pe bandă rulantă. Voiculescu: Procurorul a influenţat martorii

de M.Z.    |    07 Iul 2014   •   12:35
Cererile apărării în dosarul Telepatia, respinse pe bandă rulantă. Voiculescu: Procurorul a influenţat martorii Foto: turbosquid.com
Update 13.45 - Dan Voiculescu a apreciat, luni, după audiere, drept "corecte" întrebările puse de judecători, despre care spune că încearcă doar să afle adevărul.

"Sper să am parte de o judecată corectă, aşa cum ar trebui să aibă parte toată lumea. (...) Toate întrebările au fost absolut corecte, fără niciun fel de încercare de a mă încurca", a spus Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, la ieşirea de la audieri.

Dan Voiculescu susţine că procurorul de caz a încercat să influenţeze martorii în Dosarul Telepatia pentru a-l scoate vinovat. 

 
Update 13.00 - Avocatul Lucian Bolcaş a spus luni, la Antena 3, că sunt multe anomalii în desemnarea completului în dosarul Telepatia şi nu este normal ca magistraţii să judece un caz pe care nu-l cunosc. 


Update 12.30 - Dan Voiculescu este audiat la această oră. Preşedintele fondator al PC a spus că nu recunoaşte învinuirile care i se aduc, iar procurorul de caz a influenţat martorii.
 
De asemenea, Dan Voiculescu a mai declarat că nu a fost chemat la audieri ca inculpat şi că nu sunt probe materiale împotriva sa.

Totodată, mai spune Dan Voiculescu, din materialul probatoriu au dispărut 40 de volume, iar prejudiciul este fals.

Iată, mai jos, declaraţiile lui Dan Voiculescu:

''În primul rând doresc să vă spun că îmi menţin toate afirmaţiile anterioare. Nu recunosc învinuirile, ancheta penală desfăşurată de DNA a durat un an de zile. Nu am fost chemat niciodată să dau o declaraţie. Uitându-mă pe acte, eu eram inculpat din data de 11 iunie 2007. Deci eu fiind inculpat nu am fost chemat la audieri niciodată. Am fost chemat la sfârşitul anchetei şi nu mi se pare normal să nu fiu chemat să-mi spun punctul de vedere. 

Am constatat cu stupoare că procurorul de caz influenţa martorii spunând că Voiculescu trebuie să fie vinovat. Declar că prejudiciul este fals. Declar că au dispărut 40 de volume din materilul probatoriu, la cercetarea penală. Declar că nu sunt probe materiale împotriva mea. Procurorul a intimidat martorii spunând că trebuie să iasă că sunt vinovat.

''Eu am fost acuzat de două infracţiuni. La Tribunal am cerut şi mi s-a aprobat să fiu judecat pentru amândouă. În sentinţa de la Tribunal se face referire doar la o acuzaţie. Doresc să fiu judecat acum pentru ambele. Eu am cerut continuarea procesului penal, chiar dacă s-a prescris. Faptul că s-a prescris nu înseamnă că sunt vinovat sau nu".
Sursa: declaraţie Dan Voiculescu în faţa instanţei
 
____________________________________________

Ştirea iniţială 12.20

Instanţa a respins luni patru cereri ale avocaţilor în dosarul Telepatia.
 
Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut astăzi la Curtea de Apel o repartizare aleatorie a dosarului, având în vedere că cei doi judecători care fac parte acum din complet au fost desemnaţi de Consiliul de Conducere al Curţii.

Gheorghiţă Mateuţ cere ca această solicitare să fie judecată de completul superior, conform regulamentelor.

Cererea a fost respinsă în urmă cu puţin timp, tocmai de actualul complet. 

 

x close