Antena 3 CNN Actualitate Cinci fete de la un centru de plasament au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice

Cinci fete de la un centru de plasament au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice

Cinci fete de la un centru de plasament au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice
16 Oct 2018   •   15:18

Cinci adolescente cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, de la un centru de plasament din Iași, au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice. În acest caz au fost declanșate anchete. 

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, cele cinci fete internate într-un centru de reabilitare din subodinea instituţei, au fost transportate la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi după ce au fumat o ţigară care conţinea, din primele informaţii, substanţe etnobotanice.

„Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi a fost solicitat de către personalul specializat din centru că cinci fete din cadrul Modulului de Reabilitare Comportamentală prezintă o simptomatologie aferentă consumului de etnobotanice: le durea capul, aveau ameţeli. De asemenea, a fost anunţată şi Poliţia. Fetele au fost duse la spital şi în prezent medicii spun că se află în afara oricărui pericol, vor fi probabil externate în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.). Modulul de Reabilitare Comportamentală este specializat pentru fetele cu tulburări de comportament sau cu comportament deviant şi acestea provin în general din familii cu probleme sociale şi comportamentale. În principiu, lor li se dă o supraveghere specializată în centru, de către judecător. Adică au comis iniţial nişte fapte penale, dar ele în momentul de faţă nu răspund penal sau au grave tulburări de comportament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: centru spital
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close