Antena 3 CNN Actualitate Cine e femeia care a vrut să dea 30 de milioane de euro pentru România, dar nu a fost lăsată

Cine e femeia care a vrut să dea 30 de milioane de euro pentru România, dar nu a fost lăsată

Numele de pe certificatul de naștere: Ioana Maria Banu. Născută în România în 1926. Trăiește și astăzi, dar nu în România.

Cine e femeia care a vrut să dea 30 de milioane de euro pentru România, dar nu a fost lăsată
17 Dec 2019   •   16:18

La New York. N-a avut încotro. România n-a vrut-o – nici pe ea, nici banii ei. Păcat! La New York toată lumea o știe de Mica Ertegun. Când era tânără, a crescut găini. Acum crește două imperii: design de lux și muzică.

A plecat cu două valize și hainele de pe ea

16 ani avea când au început rușii să dea târcoale prin țară. Prăpăd pentru Mica și familia ei, familie bună. Adio regalitate, boieri, chiaburi! Tatăl ei era doctor. Gheorghe Banu îl chema. Omul fusese membru în cabinetul lui Carol al II-lea, deci încă se afla în relații bune cu familia regală. Atât le-a trebuit rușilor. L-au băgat direct în pușcărie. „Mărită-te cu știi tu cine și ieși urgent din țară!”, o sfătuiește el pe fiică-sa. Dacă nu-l asculta, o mânca închisoarea.

La 16 ani, Mica se mărită cu boierul Ștefan Grecianu, de 31 de ani. De ce cu el? Ca să scape cu viață. Ca angajat la palat, Grecianu era printre puținii pe care Casa Regală îi putea lua cu ea în exil. Hop și Mica cu el, soție de ultim moment!

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close