Antena 3 CNN Actualitate Cine este Dragoș Tudorache, viitorul ministru de Interne

Cine este Dragoș Tudorache, viitorul ministru de Interne

Cine este Dragoș Tudorache, viitorul ministru de Interne
06 Sep 2016   •   10:51

Dragoș Tudorache, șeful cancelariei premierului Dacian Cioloș, a fost propus, marți, de premierul Dacian Cioloș ca ministru al Afacerilor Interne.

Acesta este un portofoliu foarte important, în condițiile în care Ministerul de Interne organizează alegerile generale la 11 decembrie 2016.

Dragoș Tudorache este un apropiat al premierului Dacian Cioloș, ocupând în prezent funcția de șef al cancelariei premierului.

Tudorache a mai ocupat interimar și funcția de ministru al Comunicațiilor.

Judecător în Galați, în perioadă 1997-2002, Dragoș Tudorache a lucrat ulterior pentru Organizația Națiunilor Unite în Kosovo, apoi la Comisia Europeană, în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Interne, în unitatea care se ocupă de Schengen.

Dragos Tudorache (40 de ani)  a fost judecator in Galati, in perioada 1997-2002, dupa care a lucrat pentru Organizatia Natiunilor Unite in Kosovo, apoi la Comisia Europeana, in cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Interne, in unitatea care se ocupa de Schengen.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, Tudorache a explicat si motivele pentru care a venit de la un salariu lunar de 10.500 de euro la unul de 3.000 de euro in Cancelaria Guvernului Ciolos.

"Am venit de la 10.500 euro la 3.000 euro pentru ca am crezut in acest proiect. Pe parcursul carierei mele profesionale, indiferent unde a fost ea, din momentul in care am parasit tara, ma gandeam in permanenta daca se va oferi vreodata posibilitatea ca sa pot sa revin in tara, sa dau ceva inapoi tarii. Ma voi intoarce la Bruxelles la finalul mandatului.", a spus Dragoș Tudorache.

Potrivit declaratiei de avere, semnata in data de 14 iunie 2016, Dragos Tudorache a incasat, in 2015, din functia detinuta la Comisia Europeana suma de 114.000 euro.

Venit in Guvernul Romaniei, Tudorache a incasat 19.995 lei de la Guvern si 9.857 lei de la Eximbank, ca membru de drept in Comitetul Interministerial din aceasta banca.

 

×
Subiecte în articol: Dragoș Tudorache
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close