Circa 10 milioane euro, bani publici, aruncaţi pe un site fantomă. eRomania2 e... ca în România

de M.Z.    |    23 Mai 2013   •   13:45
Circa 10 milioane euro, bani publici, aruncaţi pe un site fantomă. eRomania2 e... ca în România Foto: spidersolutions.ro

Aruncăm banii publici pe nimic. Aproape 10 milioane de euro au fost cheltuite, în trei ani, pentru un portal care nu există: eRomania2. Site-ul, conceput de guvernarea Boc, ar fi trebuit să conţină informaţii despre toate localităţile ţării. Deşi a fost demarat în 2010, portalul nu este gata nici acum. 

În noiembrie 2009, firma Omnilogic câştiga licitaţia pentru controversatul proiect eRomânia 2, în valoare de aproximativ 17 milioane de euro.

Proiectul a fost demarat în 2010, iar în trei ani s-au cheltuit deja aproape 9.000.000 de euro, fără niciun rezultat. Restul sumei din licitaţie, până la 12 milioane de euro, probabil că va fi plătit la finalizarea proiectului, eveniment aşteptat pentru luna iunie a acestui an.


Deşi dezvoltă un proiect pe bani publici, reprezentanţii companiei Omnilogic au refuzat să spună de ce site-ul nu a fost încă realizat. 
 
"Toate informatiile despre acest proiect (inclusiv cele financiare) sunt publice şi disponibile către media şi cred că şi direcţia de presă şi comunicare din MCSI vi le pot oferi ca atare", se arată în răspunsul primit de la conducerea firmei Omnilogic.
 
Nici oficialii din Ministerul Comunicaţiilor nu au dat explicaţii despre întârzierea proiectului, dar dau asigurări că site-ul va fi în curând funcţional.
 
"În prezent, suntem în faza de recepţie a sistemului din punct de vedere al funcţionalităţilor şi conţinutului, care implică colaborarea cu cele 3.186 de coumunităţi româneşti", potrivit Ministerului Comunicaţiilor.
 
În timp ce autorităţile se bâlbâie, o echipă de voluntari lucrează în timpul liber la un site asemănător, care va cuprinde informaţii privind fiecare aşezare sub aspect, geografic, istoric, administrativ, al oportunităţilor locale.
 
Cu alte cuvinte, românii beneficiază gratis de un portal ce conţine toate informaţiile utile despre administraţiile locale în timp ce Ministerul Comunicaţiilor încă mai semnează facturi pe bani publici pentru un site nefuncţional.

 

ExitPOLL
x close