Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia metroului ar putea fi oprită de la 1 septembrie

Circulaţia metroului ar putea fi oprită de la 1 septembrie

Circulaţia metroului ar putea fi oprită de la 1 septembrie
30 Iul 2007   •   07:05

Este posibil ca bucureştenii să nu mai circule cu metroul începând cu 1 septembrie. Potrivit jurnaliştilor de la ?Gardianul?, dacă Metrorex nu îşi plăteste datoria de peste 15 milioane de euro către compania care asigură întreţinerea şi reparaţiile la metrou, niciun tren nu va mai putea circula. Conform legii, vagoanele fără revizie nu mai au dreptul să iasă în trafic.

Metrorex nu a mai plătit din luna ianuarie nici un leu către compania de întreţinere şi reperaţii Alstom. Şefii de la Metrorex cunosc situaţia, dar spun că banii nu pot fi plătiţi decât prin modificarea contractului iniţial, decizie ce poate fi luată doar prin hotarâre de Guvern.

?Acest lucru s-a petrecut din cauza nerespectării unor clauze contractuale. Totodată, plăţile efectuate din surse externe în cadrul unor astfel de contracte trebuie autorizate de către Ministerul Economiei şi Finantelor", a declarat pentru ?Gardianul? directorul Metrorex, Gabriel Mocanu.

Oficialii firmei franceze nu sunt de acord cu varianta de a schimba contractul prin hotărâre de Guvern. Compania de întreţinere este hotarâtă să nu mai lucreze pe gratis.

Metrorex şi Alstom au avut un conflict de natură financiară şi anul trecut, pe motiv că preţul serviciilor prestate de firma de întreţinere a fost cu circa 15,3 milioane lei mai mare decat valoarea estimată.

UPDATE: În replică la materialele apărute în presă despre problemele financiare ale Metrorex, Ministerul Transporturilor anunţă că nu sunt întrunite condiţiile pentru suspendarea serviciilor de întreţinere a garniturilor de metrou. În ultimele două luni, între reprezentanţii Metrorex şi cei al Alstom au avut au avut loc mai multe întâlniri pentru rezolvarea problemelor dintre cele două firme. Metrorex asigură călătorii că regia depune toate eforturile pentru ca trenurile să nu îşi întrerupă, nici măcar parţial activitatea.

CIRCULAŢIA METROULUI AR PUTEA FI OPRITĂ LA 1 SEPTEMBRIE

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close