Antena 3 CNN Actualitate Citiţi baremul de corectare la proba scrisă de limba română de la Bac

Citiţi baremul de corectare la proba scrisă de limba română de la Bac

Citiţi baremul de corectare la proba scrisă de limba română de la Bac
29 Iun 2007   •   15:26

Absolvenţii de liceu au început, vineri, probele scrise ale Bacalaureatului. Varianta de subiect numărul 78 a fost extrasă la Ministerul Educaţiei, la ora 9. Candidaţii au avut de analizat la primul punct al variantei cu nr.78 un text din ?Părintele Ghermănuţă? de Calistrat Hogaş. Subiectul al doilea le cerea candidaţilor să scrie un text argumentativ de 15-20 de rânduri despre conştiinţa de sine pornind de la afirmaţia ?noi suntem ceea ce faptele noastre sunt?, din textul ?Jurnal? de Tudor Vianu. Ultimul subiect, al treilea, le solicita absolvenţilor de liceu să scrie un eseu argumentativ de două-trei pagini în care să prezinte imaginarul poetic tradiţionalist pornind de la ideile exprimate într-o afirmaţie din ?metarmofozele poeziei? de Nicolae Manolescu.

Toate subiectele variantei extrase sunt obligatorii, iar rezolvările de pe ciorne nu sunt luate în calcul la corectarea lucrărilor.

Bacalaureatul va continua luni, când elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă. Pe 3 şi 4 iulie se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării - scrisă sau practică.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică, va avea loc joi, 5 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate pe 10 iulie. Se consideră promovat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă orală, scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6.

SUBIECTELE LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ROMÂNĂ. VARIANTA 78 (PDF)

BAREMUL DE CORECTARE A SUBIECTULUI 78 LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ROMÂNĂ(PDF)
COMENTARIILE CITITORILOR DESPRE SUBIECTELE DE BAC
Citiţi NICOLAE MANOLESCU: SUBIECTUL 3 DE LA BAC NU E REZOLVABIL!/b>

Antena 3

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close