x close

Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă. Cât de periculoasă poate fi masca medicinală

26 Feb 2020   •   16:06
Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă. Cât de periculoasă poate fi masca medicinală Foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre pericolul pe care masca medicală îl are. „Purtată timp îndelungat, masca devine, dintr-un dispozitiv de filtrat aerul, unul plin de germeni”, precizează Tudor Ciuhodaru.

Ce trebuie să știți:

 

1. Educația este cheia: Măsurile de prevenție sunt extrem de importante și toți oamenii trebuie (ar fi trebuit deja!) să fie bine informați. Dacă persoanele infectate se prezintă la medic repede, înainte să infecteze alte persoane, putem ține epidemia sub control.

2. Măștile chirurgicale obișnuite sunt eficiente doar dacă sunt utilizate corect (acoperind și nas și gura) și numai dacă le schimbați la 3-4 ore!

3. Măștile și-au dovedit clar eficiența în spitale, însă pe scară largă nu ajută aproape deloc

4. În spitale, unde s-au dovedit eficiente, veneau în completarea unei igiene riguroase.

5. Restul populației nu numai că nu se spală pe mâini la fel de des ca personalul medical dar nici nu schimbă masca la 3-4 ore, cum este recomandat.

6. Purtată timp îndelungat, masca devine, dintr-un dispozitiv de filtrat aerul, unul plin de germeni.

7. Probabilitatea ca un virus să treacă printr-o mască purtată mai mult de 3-4 ore în sistemul nostru respirator este ridicată

Rețineți:

 

1. Măștile pot fi eficiente doar dacă le utilizați corect (inclusiv schimbarea la 3-4 ore!)

2. Sunt și măști specializate, cunoscute sub numele de respirator și comercializate cu diverse denumiri, ce pot asigura o protecție crescută fiind mai bine ajustate la nivelul feței și dotate cu supapă respiratorie și multiple filtre.

3. Respiratorul este mai gros decât o mască chirurgicală, reutilizabil dar mulți nu îl recomandă pentru utilizare publică (cel puțin nu în acest moment)”, a scris, miercuri, Tudor Ciuhodaru pe contul său de Facebook.

Citeşte mai multe despre:

Tudor Ciuhodaru
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati