Antena 3 CNN Actualitate Clopotele celebrului ceas Big Ben din Londra vor amuţi

Clopotele celebrului ceas Big Ben din Londra vor amuţi

Clopotele celebrului ceas Big Ben din Londra vor amuţi
18 Oct 2015   •   23:53

Clopotele Turnului Big Ben din Londra ar putea amuţi pentru luni sau chiar ani deoarece autorităţile au constat că se impun reparaţii urgente, relatează ABC News. 

Presa britanică anunţă că ceasul adăpostit de celebrul turn e în pericol de a se prăbuşi. Lucrările de renovare se vor ridica la peste 60 de milioane de dolari, iar Big Ben-ului va avea prioritate în faţa Palatului Westminster, care de asemena e programat a fi supus unor ample lucrări de renovare.

Big Ben a fost pus în funcţiune în ziua de 31 mai 1859 şi este celebru pentru că este precis la secundă, cu toate că mecanismul său este clasic. La sfârşitul lunii august presa a relatat că  ceasul a fost prins în flagrant delict de inexactitate, bătând ora cu până la 6 secunde în avans. Cei responsabili au dat asigurări atunci că vor face tot posibilul ca să remedieze situaţia.

Big Ben, poreclă atât a ceasului cât şi a marelui clopot al ceasului, care cântăreşte 13. 7 tone, bate la fiecare oră şi emite un alt sunet distinct, la fiecare sfert de oră. Sunt două teorii care explică numele: prima se referă la numele lui Benjamin Hall, inginerul al cărui nume este inscripţionat pe clopot, iar a doua spune că orologiul ar fi fost botezat  ca omagiu pentru Ben Caunt, un celebru boxeur de categoria grea, din anii 1850.

BBC-ul transmite sunetul clopotelor acestui ceas cu începere din anul 1924, întotdeauna în direct, cu ajutorul unui microfon instalat pe acoperişul clădirii Parlamentului.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close