Antena 3 CNN Actualitate CNADNR a cheltuit în 2010 4,8 milioane euro pe consultanţă

CNADNR a cheltuit în 2010 4,8 milioane euro pe consultanţă

CNADNR a cheltuit în 2010 4,8 milioane euro pe consultanţă
23 Iun 2010   •   18:20

Şanse ca România să aibă mai multe şosele anul acesta sunt tot mai puţine. În schimb, se dau bani grei către firme care să se ocupe de consultanţă pentru viitoarele lucrări. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România a semnat de la începutul anului contracte de asistenţă în valoare de 4,8 milioane de euro. Pentru aşa consultanţă, anul acesta abia dacă vom vedea 50 de km de drumuri terminaţi.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale cheltuie anual milioane de euro pe consultanţă. Anul trecut, în România au fost daţi în folosinţă 42 de km de autostradă. Consultanţa a costat 8,8 milioane de euro plus TVA. Anul acesta nu sunt bani pentru autostrăzi, dar au fost semnate deja 13 contracte de consultanţă, în valoare de 4,8 milioane de euro.

Cei mai mulţi bani se duc la firmele de avocatură care se ocupă de exproprierea imobilelor. O afacere sigură, cu statul, într-o perioadă în care se construieşte tot mai puţin. Mulţi bani s-au pierdut pe consultanţa unor lucrări care nu au mai început, aşa că termenele pentru studiile de fezabilitate au expirat. Explicaţii oficiale nu există.

Autostrăzile rămân un vis pentru români, însă milioane de euro ajung în buzunarele celor care fac afaceri cu statul.

Antena 3

 

Foto: Intact Images

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close