Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii și viscolului

CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii și viscolului

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului.

de Mia Lungu    |    28 Ian 2023   •   12:54

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate pentru sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). 

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

"Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate", transmite Guvernul.

În Vrancea, județ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acționat cu mijloace de intervenție specifice pentru preluarea și transportarea a două gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Citește și: Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în România! Se va depune strat consistent de zăpadă

Prefectul din Vrancea, Nicușor Halici, a lansat un apel către populație, la Antena 3 CNN, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat stare de alertă în județ, din cauza ninsorii și a viscolului.

Două gravide, blocate în autoturisme, pe drumurile din Buzău

Mai multe drumuri din județul Vrancea sunt închise din cauza ninsorii și a viscolului, meteorologii instituind Cod portocaliu.

În județul Buzău, unul dintre județele unde au fost înregistrate efecte meteo considerabile, pompierii salvatori au intervenit cu tehnica aflată în dotare pentru preluarea a 2 gravide, blocate în autoturisme. Acestea au fost transportate în siguranță la cele mai apropiate unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Pacientele sunt stabile.

Totodată, forțe ale ISU Buzău au acționat pentru preluarea și predarea către unor echipaje medicale a unei persoane care necesită dializă. Aceștia au acționat cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o șenilată.

De asemenea, în Vrancea, un alt județ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acționat cu mijloace de intervenție specifice pentru preluarea și transportarea a 2 gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale speicializate.

 

×
Subiecte în articol: Vrancea stare de alerta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close