Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN de inundaţii în 10 judeţe. Vezi zonele afectate

COD GALBEN de inundaţii în 10 judeţe. Vezi zonele afectate

COD GALBEN de inundaţii în 10 judeţe. Vezi zonele afectate
Sursa foto: foto: bihon.ro
24 Apr 2012   •   21:16

O avertizare de cod galbden de inundaţii pe mai multe râuri din 10 judeţe a fost emisă marţi seara de către hidrologi. Avertizarea este emisă pentru nordul, centrul, estul şi sud-vestul ţării, valabilă în intervalul miercuri, ora 14.00 - joi, ora 16.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pe râurile şi sectoarele vizate pot apărea creşteri de debite care să ducă la depăşirea cotelor de atenţie. De asemenea, sunt aşteptate "scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi pe râuri necadastrate dar şi creşteri de debite şi niveluri pe râuri".

Bazinele hidrografice vizate de avertizare sunt Vişeu, Iza, Tur, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Oltul superior şi mijlociu şi cursurile superioare ale Buzăului, Putnei, Trotuşului şi Bârladului, din judeţele Maramureş, Satu Mare, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

Autorităţile locale din cele zece judeţe vizate de avertizare trebuie să urmărească atent evoluţia fenomenelor, pentru a putea fi operative în eventuale intervenţii, conform regulamentelor, mai recomandă hidrologii, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: avertizare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close