Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN de NINSORI, în aproape toată ţara. Comandament de vreme rea la Guvern

COD GALBEN de NINSORI, în aproape toată ţara. Comandament de vreme rea la Guvern

COD GALBEN de NINSORI, în aproape toată ţara. Comandament de vreme rea la Guvern
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    01 Dec 2014   •   13:11

Un comandament de vreme rea a avut loc, luni, la Guvern, după o atenţionare meteo de cod galben de vreme rea, valabilă pentru aproape întreaga ţară.


Potrivit şefului Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Gabriel Sandu, ninsorile vor cuprinde toată ţara, însă nu va fi viscol.
 
Un cod galben de ninsori intră în vigoare astăzi la ora 14 şi este valabil până mâine la ora 22.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 cm. 
 
Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. 
 
Local şi temporar, zăpada va fi viscolită. Pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

În ceea ce priveşte situaţia drumurilor, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, luni, că un singur drum judeţean este închis.

×
Subiecte în articol: cod galben ninsori
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close