Antena 3 CNN Actualitate Codul roşu modifică ora examenelor la facultăţi

Codul roşu modifică ora examenelor la facultăţi

Codul roşu modifică ora examenelor la facultăţi
23 Iul 2007   •   18:57
Aproape 8.000 de candidaţi au dat luni examen la peste 40 de grade Celsius. La Academia de Studii Economice, concurenţa a fost mare, de şapte candidaţi pe un loc. Pe lângă emoţiile examenului, tinerii au suportat cu greu temperaturile foarte ridicate de afară. Examenele au început la ora 10.00. Pentru a fi siguri că nu vor suferi de sete, economiştii şi-au făcut provizii serioase de apă. Întrucât pentru marţi a fost anunţat ?cod roşu?, examenele vor suferi modificări. Examenul de la Facultatea de Finanţe programat pentru mâine la Academia de Ştiinţe Economice va fi organizat în intervalul orar 08.00-11.30, iar concursul pentru Facultatea de Contabilitate, programat iniţial pentru intervalul 14.30-18.30, va începe la ora 18.00.

La Universitatea Bucureşti, accesul în sălile la examene se va face de la ora 7.00 pentru Facultatea de Litere, Relaţii Internaţionale şi Sociologie, în timp ce la Facultatea de Istorie şi la cea de Sociologie, specializarea ? Asistenţă Socială?, examenul va începe de la ora 18.00.

Şi la Craiova candidaţii care s-au înscris la Institutul pentru Educaţie Fizică şi Sport vor veni la concurs între 6.00 şi 11.00 dimineaţa iar examenele la Literatură şi la Muzică vor începe la ora 18.00 şi nu de la ora 11.00. Elevii nu sunt singurii afectaţi de modificările de program. Concursurile pentru directorii de autoritate publică judeţeană şi a direcţiilor de sănătate publică s-au amânat cu o săptămână aşa încât oamenii să poată lucra în teritoriu în această perioadă.

Luni însă, timp de 3 ore, tinerii au trebuit să suporte căldura din clase. Conducerea a luat toate măsurile pentru a evita problemele care pot apărea din cauza caniculei. Părinţii, mai emoţionaţi decât viitorii studenţi, au păzit timp de trei ore ieşirea de la ASE. S-au înarmat cu evantaie, sticle cu apă, sucuri şi s-au adăpostit care pe unde a apucat până când au ieşit odraslele.

La Academia de Studii Economice, cele mai căutate facultăţi au fost cele de marketing şi contabilitate. Au fost 20 de candidaţi pe un singur loc. Urmează facultăţile de Finanţe-Bănci şi Managementul cu 10 candidaţi pe loc - zile grele în continuare, pentru că examenele de admitere sunt abia la început.

AVERTIZARE DE CANICULĂ COD ROŞU ÎN 5 JUDEŢE ŞI BUCUREŞTI

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close