Antena 3 CNN Actualitate Combinatul chimic Azomureş ar putea fi închis definitriv

Combinatul chimic Azomureş ar putea fi închis definitriv

Combinatul chimic Azomureş ar putea fi închis definitriv
16 Dec 2008   •   23:48

Lipsa comenzilor, precum şi concurenţa neloială, ar putea duce la închiderea definitivă a combinatului chimic Azomureş, din Târgu-Mureş, după cum susţin liderii de sindicat care s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii prefecturii pentru a găsi soluţii de salvare a ceea ce ar putea fi un dezastru pentru judeţul Mureş.
Două mii de angajaţi ai combinatului Azomureş au fost trimişi acasă, chiar înainte de sărbători, din cauza lipsei de comenzi.
În acest sens, liderii de sindicat au propus o soluţie subprefectului de Mureş, care ar putea fi înaintată noului Guvern. "Credem că printr-o taxare la intrarea în ţară a acestor produse aşa încât să nu mai avem un preţ de dumping s-ar putea încuraja producţia autohtonă de îngrăşăminte", susţine Călin Orlando Cocis, preşedinte CNSLR Frăţia.
Liderii de sindicat atrag atenţia asupra efectelor pe care închiderea Azomureş le-ar putea avea în plan social. "Prin contribuţiile pe care Azomureşul le virează la fondul de şomaj pot fi susţinuţi în plată circa 138-140 de şomeri", a mai declarat preşedintele CNSLR Frăţia.
Din cuantumul contribuţiilor virate de Azomureş ar putea fi susţinuţi 1.753 de pensionari lunar.
Cei aproape două mii de oameni disponibilizaţi la 1 decembrie au primit asigurări din partea conducerii combinatului, că, la data de 12 ianuarie 2009, vor fi rechemaţi la serviciu.
Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close