Antena 3 CNN Actualitate Comisia de Muncă: Vârsta de pensionare - 60 de ani la femei, 64 de ani la bărbaţi

Comisia de Muncă: Vârsta de pensionare - 60 de ani la femei, 64 de ani la bărbaţi

Comisia de Muncă: Vârsta de pensionare - 60 de ani la femei, 64 de ani la bărbaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2010   •   18:04

Deputaţii din partidele de opoziţie au ajuns, luni, la un amendament comun în cadrul Legii pensiilor, care prevede că vârsta de pensionare va fi de 60 de ani pentru femei şi 64 de ani pentru bărbaţi, potrivit Mediafax.

Parlamentarii din coaliţia de guvernare au părăsit şedinţa Comisiei de muncă, reunită pentru reexaminarea, la cererea preşedintelui Traian Băsescu, a Legii pensiilor. Aceştia şi-au motivat acţiunea spunând că prin această propunere se încalcă prevederile Constituţiei.

Viceliderul grupului PSD din Cameră, Aura Vasile, care a cerut ca Legea pensiilor să fie discutată în ansamblu şi ca amendamentele depuse de PSD să facă parte din Raportul preliminar pe care Comisia trebuie să le elaboreze.

Deputaţii PNL s-au pronunţat şi ei în favoarea propunerii PSD, care nu a fost agreată, însă, şi de către deputaţii coaliţiei de guvernare, care au invocat textul consituţional şi decizii ale Curţii Constituţionale în care se specifică faptul că reexaminarea se face doar în ceea ce priveşte propunerile sau obiecţiile ridicate de şeful statului, în cazul de faţă referitor doar la diminuarea vârstei de pensionare pentru femei de la 65 de ani la 63 de ani.

Parlamentarii PDL au arătat că, dacă se va proceda la discutarea legii în ansamblu, vor părăsi şedinţa Comisiei, considerând că astfel se încalcă Regulamentul de funcţionare ale Camerei Deputaţilor şi Constituţia.

Astfel, deputatul PNL Victor Paul Dobre, a supus la vot propuenrea PSD - aceasta fiind adoptată cu majoritatea voturilor, după toţi deputaţii aparţinând coaliţiei de guvernare au părăsit şedinţa.

Deputaţii PSD şi PNL, rămaşi în sala de şedinţă, dezbat amendamentele pe care le-au depus la Legea pensiilor, existând amendamente la aprope toate cele 196 de articole ale legii.

Comisia de muncă, potrivit preşedintelui Victor Paul Dobre, a primit termen ca până marţi să elaboreze un prim raport asupra reexaminării Legii pensiilor, cel final urmând a fi finalizat până pe 23 noiembrie.



×
Subiecte în articol: varsta de pensionare legea pensiilor
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close