Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană urmărește cu atenție procesul Laurei Codruța Kovesi VIDEO

Comisia Europeană urmărește cu atenție procesul Laurei Codruța Kovesi VIDEO

Comisia Europeană urmărește cu atenție procesul Laurei Codruța Kovesi VIDEO
29 Mar 2019   •   14:47

Comisia Europeană critică România pentru evoluția statului de drept și își exprimă "preocupări serioase" pe tema Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

"Aşa cum am mai spus, Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare evoluţiile privind statul de drept în România şi a subliniat că România trebuie să readucă foarte urgent procesul de reformă pe calea cea bună. Asta înseamnă un progres, nu un regres şi abţinere de la orice paşi care anulează progresele realizate în ultimii ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Acesta a făcut și o trimitere la dosarele Laurei Codruța Kovesi aflate pe rolul Secției speciale: "Deşi nu comentăm procedurile naţionale, Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape această ultimă evoluţie".

"Este vital ca toţi candidaţii, promovaţi de o comisie independentă de selecţie, să fie trataţi corect pe parcursul acestui proces. De aceea, Comisia face apel la guvernul şi autorităţile române să respecte pe deplin principiul cooperării sincere, consfinţit în Tratat, în ceea ce priveşte procedura de selecţie a procurorului-şef european. Toţi candidaţii trebuie să poată participa nestingherit la toate etapele procedurii de selecţie. Vă reamintim că Comisia a subliniat deja preocupările serioase privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în ultimul raport din MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare - n. red.), referitoare la independenţa judiciară a acestui organ", a adăugat purtătorul de cuvânt.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close