Antena 3 CNN Actualitate Comisia juridică a Senatului propune numirea lui Horia Georgescu la şefia ANI

Comisia juridică a Senatului propune numirea lui Horia Georgescu la şefia ANI

Comisia juridică a Senatului propune numirea lui Horia Georgescu la şefia ANI
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Apr 2012   •   16:28

Comisia juridică a Senatului a decis luni, cu unanimitate de voturi, să propună plenului numirea lui Horia Georgescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei fiind propus Bogdan Stan, inforemază Agerpres.
   
La şedinţa în care au fost audiaţi Horia Georgescu şi Bogdan Stan au participat, din partea opoziţiei, Toni Greblă, Ioan Chelaru, Adrian Ţuţuianu (PSD).

În timpul audierilor, Toni Greblă a susţinut faptul că nu se constată "obiecţiuni" cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale Agenţiei Naţionale de Integritate.
   
Horia Georgescu le-a explicat senatorilor jurişti că va milita, din funcţia pe care o va deţine, pentru introducerea unui singur grad de jurisdicţie în ce priveşte conflictul de interese şi incompatibilitatea.
   
Horia Georgescu a susţinut că ANI va trebui să se axeze mai mult pe 'zonele de risc', cum este cazul zonei fondurilor europene şi a conflictului de interese. Georgescu s-a pronunţat şi pentru simplificarea procedurii de depunere a declaraţiilor de avere şi a celor de interese, afirmând că astfel va putea fi îmbunătăţită şi activitatea Agenţiei.
   
Potrivit lui Bogdan Stan, declaraţiile de avere şi cele de interese vor putea fi completate electronic, folosindu-se formulare standard, persoanele având la dispoziţie posibilitatea de a se semna tot electronic.
   
Senatorii din Comisia juridică s-au reunit luni în cvorum de lucru pentru a-i audia pe candidaţii propuşi de ANI pentru funcţiile amintite, la şedinţă participând şi senatori ai Opoziţiei - Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice, Ioan Chelaru şi Adrian Ţuţuianu (PSD).
   
Comisia juridică s-a reunit după o lungă perioadă în care nu s-a putut lucra din cauza lipsei cvorumului necesar, ca urmare a protestului senatorilor USL.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close