Antena 3 CNN Actualitate Compania de Aeroporturi Bucureşti, “puşculiţa” lui Tiberiu Urdăreanu. 94 de milioane de euro în 10 ani

Compania de Aeroporturi Bucureşti, “puşculiţa” lui Tiberiu Urdăreanu. 94 de milioane de euro în 10 ani

Compania de Aeroporturi Bucureşti, “puşculiţa” lui Tiberiu Urdăreanu. 94 de milioane de euro în 10 ani
24 Apr 2019   •   12:27

Compania UTI Grup SA, controlată de controversatul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu, unul dintre denunţătorii de serviciu ai DNA, din ultimii ani, a primit, zilele trecute, un nou contract din partea Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, pentru retehnologizarea sistemului de monitorizare video de pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”. 

Atribuirea contractului, a cărui valoare depăşeşte 5,5 milioane de euro, este una controversată, având în vedere că doi dintre concurenţii care au participat la licitaţie invocă grave nereguli cu privire la modul în care a fost declarată câştigătoare oferta UTI, atât din punctul de vedere al preţului cerut de Urdăreanu, cât şi cu privire la încălcarea prevederilor din caietul de sarcini. CNSC a respins contestaţiile, nu pentru că ar fi fost inadmisibile, ci pentru că una dintre ele a fost depusă tardiv, iar cealaltă pentru că nu a fost constituită cauţiunea. UTI este un client aproape exclusiv al contractelor Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, valoarea afacerilor pe care această societate de stat le-a atribuit, în ultimii zece ani, companiei controlate de Tiberiu Urdăreanu ridicându-se la aproape 400 de milioane de lei, cu TVA.

Detalii, pe jurnalul.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close