Antena 3 CNN Actualitate Compania Disney, acuzată că îndeamnă copiii la lăcomie şi consum, de un oficial al Bisericii Catolice

Compania Disney, acuzată că îndeamnă copiii la lăcomie şi consum, de un oficial al Bisericii Catolice

Compania Disney, acuzată că îndeamnă copiii la lăcomie şi consum, de un oficial al Bisericii Catolice
01 Dec 2008   •   22:01

Filmele de desene animate create de Disney, departe de a fi benefice pentru copii, sunt mai degrabă un îndemn la lăcomie şi consum. Aceasta este concluzia la care a ajuns un reprezentant al Bisericii Catolice din Marea Britanie, care a acuzat compania care produce filmele animate că îi corupe pe cei mici, ?exploatând spiritualitatea?, potrivit The Telegraph.
Christopher Jamison, abatele de Worth, din West Sussex spune că deşi autorii pretind că aceste desene au un mesaj moral, ele au creat de fapt o cultură materialistă. Abatele avertizează că societatea este în pericol de a-şi pierde sufletul, din cauza culturii consumeriste care câştigă teren în faţa religiei.
Disney, în opinia lui Jamison, este un exemplu clasic despre cum este vândut consumul ca alternativă la găsirea adevăratei fericiri în mod tradiţional. Mai mult, compania îşi vinde produsele într-un mod care exploateză spiritualitatea şi a transformat Disneyland într-un adevărat loc de pelerinaj.
Cu toate că poveştile create de Disney poartă un mesaj care arată victoria binelui asupra răului, Jamison consideră că aceste poveşti fac parte dintr-un plan de-ai face pe oameni să cumpere produsele respective pentru a fi ?o familie bună şi fericită?.
Potrivit abatelui, filmele Disney populează imaginaţia copiilor, făcându-i lacomi pentru produsele de aceeaşi marcă. Compania Walt Disney, fondată în 1923 de fraţii Walt şi Roy Disney este una dintre cele mai mari companii de divertisment din lume, deţinând 11 parcuri de agrement şi mai multe reţele de televiziune. Studiourile sale de la Hollywood au creat de-a lungul timpului peste 200 de filme.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close