x close

Compania Romtelecom, trimisă în judecată în cazul morţii unei fete de 13 ani

de Antena3.ro    |    02 Dec 2010   •   11:12
Compania Romtelecom, trimisă în judecată în cazul morţii unei fete de 13 ani 429 Foto: sceptik.wordpress.com

Premieră în justiţia română. Procurorii au decis trimiterea în judecată a companiei Romtelecom în cazul morţii unei fetiţe de 13 ani, din satul constănţean Rosova. Copila a fost strivită de un stâlp de telefonie a cărui perioadă de folosinţă expirase de peste 20 de ani, informează adevărul.ro.

Ancheta în acest caz a început în urmă cu un an. Tragedia a avut loc pe 2 iunie 2009 în zona denumită „Căşerie”, de la marginera comunei Rasova. Doiniţa Alexandra Rahău a fost grav rănită, după ce un stâlp de lemn al SC Romtelecom SA Bucureşti a căzut peste ea în timp ce se legăna pe un cablu legat de acesta.

Fetiţa a murit în drum spre spital şi ulterior medicii au stabilit că victima a decedat ca urmare a contuziei meningo-cerebrale, fractură de boltă şi bază de craniu şi traumatism cranio-cerebral.

Citiţi poziţia Romtelecom cu privire la cazul fetei de 13 ani

Potrivit telegrafonline.ro, la o lună de la producerea tragediei, lucrătorii Postului de Poliţie Rasova au propus Parchetului o soluţie de neurmărire penală. Pe 10 august 2009, procurorii au restituit dosarul poliţiştilor cu specificaţia „pentru a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“. Două luni mai târziu, poliţiştii din Rasova au propus o nouă soluţie de neurmărire penală.

Nici această soluţie nu a fost acceptată, iar pe 12 februarie procurorul a trimis dosarul la Poliţia Cernavodă. Autorităţile au fost nevoite să realizeze alte expertize tehnice şi să reaudieze martorii. În urma achetei, au ieşit la iveală informaţii năucitoare.

Stâlpul avea o durată de funcţionare depăşită cu 20 de ani. În plus, tatăl victimei a recunoscut că a primit de la SC Romtelecom SA, prin Dorin Avram, suma de 10.000 lei, bani pe care i-a cheltuit la parastase şi pe datoriile ce le-a făcut pentru înmormântarea fiicei sale.

În baza noilor probe, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a SC Romtelecom SA pentru ucidere din culpă. Ovidiu Pripiş, director Divizie Operaţiuni Sud – Est, va fi şi el trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu.


 

Citeşte mai multe despre:

stalp proces fetita
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati