Antena 3 CNN Actualitate Compania Romtelecom, trimisă în judecată în cazul morţii unei fete de 13 ani

Compania Romtelecom, trimisă în judecată în cazul morţii unei fete de 13 ani

Compania Romtelecom, trimisă în judecată în cazul morţii unei fete de 13 ani
Sursa foto: Foto: sceptik.wordpress.com
02 Dec 2010   •   11:12

Premieră în justiţia română. Procurorii au decis trimiterea în judecată a companiei Romtelecom în cazul morţii unei fetiţe de 13 ani, din satul constănţean Rosova. Copila a fost strivită de un stâlp de telefonie a cărui perioadă de folosinţă expirase de peste 20 de ani, informează adevărul.ro.

Ancheta în acest caz a început în urmă cu un an. Tragedia a avut loc pe 2 iunie 2009 în zona denumită „Căşerie”, de la marginera comunei Rasova. Doiniţa Alexandra Rahău a fost grav rănită, după ce un stâlp de lemn al SC Romtelecom SA Bucureşti a căzut peste ea în timp ce se legăna pe un cablu legat de acesta.

Fetiţa a murit în drum spre spital şi ulterior medicii au stabilit că victima a decedat ca urmare a contuziei meningo-cerebrale, fractură de boltă şi bază de craniu şi traumatism cranio-cerebral.

Citiţi poziţia Romtelecom cu privire la cazul fetei de 13 ani

Potrivit telegrafonline.ro, la o lună de la producerea tragediei, lucrătorii Postului de Poliţie Rasova au propus Parchetului o soluţie de neurmărire penală. Pe 10 august 2009, procurorii au restituit dosarul poliţiştilor cu specificaţia „pentru a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“. Două luni mai târziu, poliţiştii din Rasova au propus o nouă soluţie de neurmărire penală.

Nici această soluţie nu a fost acceptată, iar pe 12 februarie procurorul a trimis dosarul la Poliţia Cernavodă. Autorităţile au fost nevoite să realizeze alte expertize tehnice şi să reaudieze martorii. În urma achetei, au ieşit la iveală informaţii năucitoare.

Stâlpul avea o durată de funcţionare depăşită cu 20 de ani. În plus, tatăl victimei a recunoscut că a primit de la SC Romtelecom SA, prin Dorin Avram, suma de 10.000 lei, bani pe care i-a cheltuit la parastase şi pe datoriile ce le-a făcut pentru înmormântarea fiicei sale.

În baza noilor probe, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a SC Romtelecom SA pentru ucidere din culpă. Ovidiu Pripiş, director Divizie Operaţiuni Sud – Est, va fi şi el trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu.


 

×
Subiecte în articol: stalp proces fetita
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close