Antena 3 CNN Actualitate Concluzia amară a unui academician român: Absolvenții facultăților nu prea mai știu să scrie corect românește

Concluzia amară a unui academician român: Absolvenții facultăților nu prea mai știu să scrie corect românește

Concluzia amară a unui academician român: Absolvenții facultăților nu prea mai știu să scrie corect românește
01 Sep 2018   •   13:20

Filiala Iaşi a Academiei Române a adus un omagiu zilei de celebrare a Limbii Române, vineri, 31 august, când în Aula Academiei din Copou a fost organizat un recital de poezie la care au fost prezenţi poeţii Ileana Mălăncioiu, membru corespondent al Academiei Române, şi Emil Bru­maru. Evenimentul a fost moderat de acad. Bogdan Simionescu, vice­preşe­dinte al Academiei Române, şi prof.dr. Bogdan Creţu, critic literar, preşedintele Institutului de Filologie „A. Philippide“, iar printre cei pre­zenţi în Aulă s-au numărat academicieni cunoscuţi, colaboratori ai In­sti­tutului de Filologie, dar şi mai multe personalităţi din lumea medicală din Iaşi.

În discursul său inaugural, acad. Bogdan Simionescu a punctat faptul că în ultimii ani au fost aproape 40 de întâlniri la care au venit oameni de ştiinţă, de cultură, care au conferen­ţiat la Iaşi, dar a atras atenţia asupra faptului că, din punctul său de vedere, intelectualii nu fac cât de mult ar putea pentru a pune ţara pe direcţia potrivită.

„Suntem ţară NATO, europeană, vrem să ajungem la zi şi cu globalizare, mondializare, toate lu­crurile astea sunt foarte frumoase, dar analfabetismul în România se­co­lului XXI a ajuns la 10%, cel funcţional la 40%, iar absolvenţii facultăţilor, indiferent de ce universitate vorbim, nu prea mai ştiu să scrie corect româneşte. Nu cred că intelectualii sunt lipsiţi de o anumită vină aici“, a declarat acad. Bogdan Simionescu, potrivit Ziarul de Iași.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close