Condamnare scandaloasă. Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, trei ani de închisoare după un denunț

de M.Z.    |    21 Iul 2016   •   21:13

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, și fost senator PDL, a ajuns să fie săltat, reținut și arestat de DNA în urma unui denunț, deși, ulterior, denunțătorul și-a retras declarația. 

Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul unui afacerist controversat, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Magistratul respectiv nu a vrut să țină cont de retragerea unei mărturii-cheie care acuza că procurorii DNA l-au determinat să dea declarații incriminatorii împotriva fostului ministru. 

”Sunt acuzat de trafic de influență în perioada 2010-2011, când eram senator și apoi ministru de Interne. Sunt acuzat că aș fi intervenit ca un constructor să-și recupereze o sumă de bani pentru construcția sa, dar acei bani au fost dați în guvernul Ponta, deci nu în perioada 2010-2011. (...) Din fericire, cazul meu va ajunge la ICCJ”, a spus fostul ministru de Interne Gabriel Berca, joi, într-o intervenție telefonică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Gabriel Bercea a fost și consilier prezidențial pe vremea când Traian Băsescu era președinte. În vara lui 2015, Bercea a plecat din PMP-ul lui Băsescu și s-a dus la UNPR.

Cazul a fost prezentat joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 

Parteneri
x close