Antena 3 CNN Actualitate Conducerea CJ Covasna, somată să folosească DOAR limba română în antetul actelor oficiale

Conducerea CJ Covasna, somată să folosească DOAR limba română în antetul actelor oficiale

Conducerea CJ Covasna, somată să folosească DOAR limba română în antetul actelor oficiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mai 2013   •   17:16

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a somat conducerea Consiliului Judeţean să folosească doar limba română în antetul documentelor oficiale, însă preşedintele acestei instituţii, Tamas Sandor, spune că va continua să folosească limbile română, maghiară şi engleză în anteturi, informează Mediafax.
   
Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat, joi, că a trimis o adresă preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, în care îl atenţionează cu privire la folosirea limbii maghiare în anteturile actelor oficiale. 
   
Marinescu arată că legea permite inscripţionarea denumirilor de localităţi în limbile minorităţilor naţionale doar în scop informativ, dar folosirea acestor nume în actele oficiale sau în corespondenţă nu este legală.
  
"De asemenea, potrivit art.76, alin.5 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, actele oficiale se întocmesc în mod obligatoriu în limba română", se arată în adresa Prefecturii Covasna.
   
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, la rândul său, că va continua să folosească antet trilingv, respectiv în limbile română, maghiară şi engleză.
   
"În Uniunea Europeană limba maghiară este limbă oficială, iar România este membră a UE. Consider că ţara noastră trebuie să respecte şi legislaţia şi cutumele europene. Acest lucru înseamnă că în antet, după limba oficială a statului, o să apară în continuare şi limba maghiară şi cea engleză şi nu cred că ar trebui să deranjeze pe cineva acest lucru", a declarat Tamas.   
   


×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close