Antena 3 CNN Actualitate Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2024. Lideri europeni au discutat, la Brașov, despre dezvoltarea sectorului financiar

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2024. Lideri europeni au discutat, la Brașov, despre dezvoltarea sectorului financiar

În perioada 28-29 martie 2024, a avut loc la Brașov cea de-a opta ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare (ECFS 2024), organizată de Institutul de Studii Financiare în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și Bursa de Valori București.

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2024. Lideri europeni au discutat, la Brașov, despre dezvoltarea sectorului financiar
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   16:13

Evenimentul a reunit experți din autoritățile publice, instituții financiare nebancare, precum și cadre didactice universitare și studenți. Pe parcursul celor două zile ale conferinței s-au desfășurat mai multe sesiuni de dezbateri și o sesiune plenară.

Tema centrală a discuțiilor a fost digitalizarea și sustenabilitatea în sectorul financiar, subliniindu-se importanța securității cibernetice și protecției datelor în mediul online. Potrivit lui Valentin Ionescu, președintele ISF: "Digitalizarea și sustenabilitatea formează o pereche excelentă. În combinație, acestea pot aduce un avantaj competitiv semnificativ pentru majoritatea afacerilor."

Scopul principal al Conferinței ECFS a fost consolidarea colaborării între autorități, profesioniști și mediul academic în vederea identificării soluțiilor pentru dezvoltarea sectorului financiar.

În cadrul evenimentului au participat, alături de organizatori, reprezentanți ai companiilor de asigurări din UNSAR, ai brokerilor de asigurări (UNSICAR și PRBAR), precum și specialiști din piața de capital de la AAF și din societățile de investiții financiare.

În cadrul panelului de dezbateri, s-a purtat o discuție asupra importanței educației financiare în procesul de formare și certificare profesională, evidențiind contribuția pe care fiecare entitate participată o poate aduce în acest sens.

De asemenea, s-au desfășurat 5 paneluri academice, atât în format fizic, cât și online, unde au fost prezentate un total de 48 de lucrări științifice. Aceste lucrări au fost realizate de 78 de participanți, printre care s-au numărat cadre didactice și doctoranzi din universități din țară și din străinătate. Cele mai remarcabile lucrări prezentate urmează să fie publicate în Revista de Studii Financiare, editată de ISF.

Conferința a fost transmisă live pe pagina de Facebook a ISF și a fost preluată de Antena 3 CNN. Potrivit datelor statistice, videoclipul sesiunii plenare a avut un impact asupra a 4200 de persoane și a înregistrat peste 1600 de vizualizări până în prezent.

×
Subiecte în articol: ECFS 2024
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close