Antena 3 CNN Actualitate Firea: Vom face plângere penală miniștrilor care nu aplică dublarea alocațiilor. Reacția Ralucăi Turcan

Firea: Vom face plângere penală miniștrilor care nu aplică dublarea alocațiilor. Reacția Ralucăi Turcan

Gabriela Firea a declarat, joi, la Antena 3, că PSD se pregătește să depună plângere penală pe numele premierului și miniștrilor de finanțe și al muncii, dacă nu vor fi dublate alocațiile, așa cum prevede legea aflată în vigoare.

Firea: Vom face plângere penală miniștrilor care nu aplică dublarea alocațiilor. Reacția Ralucăi Turcan
de Gabriel Dano    |    25 Feb 2021   •   17:52

"Avem o lege în vigoare, este vorba despre legea 14/2020, care prevede dublarea alocațiilor, lege care a fost promulgată și de președintele țării, de asemenea a fost declarată constituțională de către CCR. Ce se întâmplă de un an și jumătate, de când avem guvernarea PNL, iar apoi PNL-USR: modalități de tergiversare a aplicării acestei legi. (...) Aș vrea să știu ce explicații dau acești politicieni familiilor din România că nu au găsit bani în buget pentru o sumă infimă, 0,27%, și au găsit bani pentru tot felul de achiziții care nu erau urgente, nu erau presante.

În schimb, pentru copii nu numai că nu au avut milă și atenție, dar nici măcar nu au oferit un procent infim care nu însemna altceva decât aplicarea legii în vigoare. Ar dori să ajungem să depunem plângeri penale. Noi nu suntem cu plângeri penale, politica se face în Parlament, dar asta este calea. Nouă ne spun juriștii: dacă legea nu se aplică, plângere penală pentru abuz în serviciu pentru miniștrii care nu o aplică - începând cu premierul, ministrul de finanțe, ministrul muncii. Deci, asta este următoarea etapă, nu ne lăsăm", a spus Gabriela Firea, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel.

Întrebată cum comentează faptul că Gabriela Firea a anunțat că ar putea face plângere penală care să o vizeze, Raluca Turcan a răspuns:

"E o declarație. N-are rost să intru într-o dezbatere care este pur politicianistă. Noi vorbim în momentul de față de un lucru concret, palpabil care vizează 5.000.000 de oameni. Pur și simplu aș simți că e o lipsă de respect pentru cei cărora ne adresăm acum dacă aș comenta acum o declarație politicianistă".

Senatoarea PSD de București, Gabriela Firea, a anunțat că va continua demersurile în Pralament pentru a obține majorările promise de atâta timp ale alocațiilor pentru copii. PSD a depus un amendament la bugetul pe 2021 pentru dublarea alocațiilor iar Gabriela Firea a argumentat inițiativa, joi, în Comisia din Parlament.

"Apărăm alocațiile copiilor și azi, în Parlament! Am depus un amendament la Legea Bugetului pentru majorarea alocațiilor.", a anunțat Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook, înainte de Comisia din Parlament.

"În sfârșit împreună vom putea determina ca legea pentru dublarea alocațiilor să fie în sfârșit aplicată, după mai multe rânduri de amânări, tergiversări, și plata picătură cu picătură. Ceea ce nu este normal.

Cu toții ne-am propus, în momentul în care a intrat în politică și în Pralament, să sprijinim familiile, să sprijinim copiii din România." a spus Gabriela Firea în fața Comisiei parlamentare, joi.

"Nu cred că acest subiect poate fi discutat de manieră politică, de manieră a unei controverse între partide sau folosind orgoliul politic. Aici cred că ar trebui să avem unanimitate.

Oricum alocația pentru copii din Roania este scăzută comparativ cu nivelul european dar, iată, împreună am face o reparație." a mai spus Firea.
Ce conţine amendamentul PSD

Majorarea alocațiilor de la 1 martie 2021 la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020.

Astfel, alocațiile ar urma să crească după cum urmează:

De la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.
De la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Raluca Turcan
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close