x close

Consecinţa secetei: Albinele au devenit mai agresive. Numărul românilor înţepaţi s-a tripat

de D.D.    |    23 Sep 2011   •   20:34
Consecinţa secetei: Albinele au devenit mai agresive. Numărul românilor înţepaţi s-a tripat 407 Foto: wikipedia.org

Aveţi mare grijă atunci când mergeţi în pieţe. Din cauza secetei, albinele şi viespile au invadat tarabele cu fructe sau flori. Numărul românilor înţepaţi de insecte s-a triplat faţă de anul trecut, iar specialiştii spun că temperaturile ridicate fac albinele mai agresive.

O singură înţepătură vă poate trimite direct pe patul de spital, mai ales dacă sunteţi alergic. Acum, trebuie să fiţi cu ochii în patru şi în pieţe.  Insectele nu mai găsesc destul polen şi sunt nevoite să-şi caute alte surse de hrană. Aşa că s-au mutat la oraş. Aleg locurile pline cu flori sau fructe la fel apetisante pentru ele, ca şi pentru noi. Le puteţi deranja fără să vă daţi seama.

În plus, căldura le face să atace chiar mai uşor decât de obicei. Aşa se face că, anul acesta, numărul celor înţepaţi de insecte s-a triplat. Persoanele alergice sunt în cel mai mare pericol.

Medicii le recomandă mai ales persoanelor alergice să aibă întotdeauna la ele un medicament antialergic. În cazul unei înţepături, le poate salva viaţa.

 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

piete temperaturi ridicate seceta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati