Antena 3 Actualitate Consecinţa secetei: Albinele au devenit mai agresive. Numărul românilor înţepaţi s-a tripat

Consecinţa secetei: Albinele au devenit mai agresive. Numărul românilor înţepaţi s-a tripat

23 Sep 2011   •   20:34
Consecinţa secetei: Albinele au devenit mai agresive. Numărul românilor înţepaţi s-a tripat
Sursa foto: Foto: wikipedia.org

Aveţi mare grijă atunci când mergeţi în pieţe. Din cauza secetei, albinele şi viespile au invadat tarabele cu fructe sau flori. Numărul românilor înţepaţi de insecte s-a triplat faţă de anul trecut, iar specialiştii spun că temperaturile ridicate fac albinele mai agresive.

O singură înţepătură vă poate trimite direct pe patul de spital, mai ales dacă sunteţi alergic. Acum, trebuie să fiţi cu ochii în patru şi în pieţe.  Insectele nu mai găsesc destul polen şi sunt nevoite să-şi caute alte surse de hrană. Aşa că s-au mutat la oraş. Aleg locurile pline cu flori sau fructe la fel apetisante pentru ele, ca şi pentru noi. Le puteţi deranja fără să vă daţi seama.

În plus, căldura le face să atace chiar mai uşor decât de obicei. Aşa se face că, anul acesta, numărul celor înţepaţi de insecte s-a triplat. Persoanele alergice sunt în cel mai mare pericol.

Medicii le recomandă mai ales persoanelor alergice să aibă întotdeauna la ele un medicament antialergic. În cazul unei înţepături, le poate salva viaţa.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: piete temperaturi ridicate seceta

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close