Antena 3 CNN Actualitate Constanţa. 24 de studenţi, pe drumuri. Li s-a oferit cazare de şase ori mai scumpă

Constanţa. 24 de studenţi, pe drumuri. Li s-a oferit cazare de şase ori mai scumpă

Constanţa. 24 de studenţi, pe drumuri. Li s-a oferit cazare de şase ori mai scumpă
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   18:23

S-au trezit cu bagajele în stradă în plină sesiune. 24 de studenţi din Constanţa trebuie să bată acum din uşă în uşă, ca să-şi găsească un acoperiş deasupra capului. În timpul acesta ar fi trebuit de fapt să înveţe. Toţi au fost daţi afară din hotelul în care erau cazaţi.

Li s-a spus că Ministerul Turismului a decis închiderea hotelului în care locuiau. În realitate, problemele lor se pare că au plecat de la neînţelegerile apărute între directori şi consiliul de administraţie.

Studenţii erau cazaţi acolo de la începutul anului universitar. Plăteau 300 de lei lunar pentru o cameră. Cu două săptămâni în urmă, şeful hotelului i-a anunţat că trebuie să-şi strângă bagajele. De la 1 iunie nu mai aveau voie acolo. Li s-a oferit totuşi o variantă. De şase ori mai scumpă.

Iar explicaţia administratorului hotelului a fost scurtă. "Nu dau interviuri, decât în direct", a spus acesta.

Directorul societăţii care deţine unitatea de cazare spune că cei care au luat hotărârea de a închide hotelul nu au consultat consiliul de administraţie şi că totul a fost făcut ilegal.

"Cu siguranţă este o decizie lipsită de latura umană şi morală pentru nişte copii care stăteau acolo şi care învăţau şi erau în sesiune", spune Cosntantin Frăţilă, director la compania de construcţii.

Una peste alta, neînţelegerile acţionarilor şi deciziile luate în pripă i-au lăsat pe studenţi pe drumuri, exact când ar trebui să înveţe pentru examene.

 


×
Subiecte în articol: studenti sesiune cazare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close