Antena 3 CNN Actualitate Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul din Olari

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul din Olari

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul din Olari
07 Dec 2008   •   21:16

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat, duminică după-amiază la cimitirul din comuna prahoveană Olari, cu onoruri militare. Aproximativ 500 de oameni i-au fost alături pe ultimul drum.
La inmormantarea lui Ticu Dumitrescu au participat scriitoarea Ana Blandiana, consilierul guvernamental Marius Oprea, precum şi foarte mulţi foşti deţinuţi politici, unii dintre ei veniţi la biserica din Olari în baston sau în cârje.
?Dispariţia lui e dureroasă şi pentru că nu suntem deloc siguri că golul pe care îl lasă va putea fi umplut, senzaţia pe care o am e aceeaşi pe care am avut-o la moartea domnului Coposu, că se încheie un capitol al vieţii noastre publice, un capitol al istoriei, în care mai existau oameni politici gata să pună interesele noastre mai presus decât pe ale lor?, a declarat Ana Blandiana, la înmormântarea lui Ticu Dumitrescu.
?Un om ferm, demn, care şi-a sacrificat întreaga tinereţe şi viaţă, de ce nu, pentru salvarea adevărului, a dreptăţii, a credinţei strămoşeşti, a fost un om pentru care, înaintea propriei fiinţe, am însemnat mai mult noi, toţi ceilalţi pentru care el s-a sacrificat. Va fi greu să înlocuim acest om, a avut multe năzuinţe, dar deşi a fost un luptător neînfricat, puţine s-au înfăptuit pentru că în România ultimilor 20 de ani, a fost răsturnată o dictatură, dar a scăpat un lucru essenţial: la putere au rămas tot dictatorii. Trăim într-o ţară peste care au trecut tătarii, turcii, ruşii şi n-au prădat-o cum au prădat-o românii în ultimii 20 de ani', a spus vicepreşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România Octav Joza.
Ticu Dumitrescu a murit vineri dimineaţă. El suferea de cancer iar, în ultima lună, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde ceruse să fie externat joi. Trupul său va fi depus, vineri, la sediul Senatului, urmând a fi înhumat la Buzău, declară surse din CNSAS. Ticu Dumitrescu s-a născut pe 27 mai 1928 în comuna prahoveană Ciumaţi. A fost eliminat din Facultatea de Drept înainte de a fi arestat de Securitate şi condamnat ca deţinut politic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close