Antena 3 CNN Actualitate Copiii ar putea fi obligaţi să înceapă şcoala de la şase ani

Copiii ar putea fi obligaţi să înceapă şcoala de la şase ani

Copiii ar putea fi obligaţi să înceapă şcoala de la şase ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Feb 2011   •   22:00

Ministrul Educaţiei îi vrea pe toţi copiii de 6 ani în băncile şcolii, dar... nu sunt suficiente bănci. Decizia lui Daniel Funeriu ar trebui să intre în vigoare de anul viitor, dar directorii de şcoli se plâng de pe acum că nu vor avea destul spaţiu şi învăţători pentru atâţia copii. Ideea nu-i încântă nici pe părinţi, care sunt convinşi că cei şapte ani de acasă sunt sfinţi.

Copiii vor trece de la joacă la un program strict, cu teme şi multă disciplină. Va fi o experienţă diferită de la caz la caz. Sunt copii de 6 ani care se plictisesc la grădiniţă, iar alţii care nu se pot concentra suficient la şcoală.

Din cei 220 de mii de elevi care au început anul trecut clasa întâi, 90% aveau 7 ani împliniţi. Învăţătoarele spun că o clasă cu 20 de copii de şase ani înseamnă muncă în plus.

Şcolile vor avea o problemă cu spaţiile şi cadrele insuficiente. Dacă în prezent sunt câte trei clase întâi, cel puţin, în fiecare şcoală, din 2012 ministerul trebuie să le dubleze. CARTON La cei peste 200 de mii de copii înscrişi în clasa întâi, se vor mai adauga alţi 100 de mii de la grupa pregătitoare din grădiniţe. Va fi bătălie mai ceva ca la facultate.

După primul an la şcoală, învăţătoarea va face un raport de evaluare a competenţelor copilului.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close