Antena 3 CNN Actualitate Copilotul Andreas Lubitz suferea de dezlipire de retină

Copilotul Andreas Lubitz suferea de dezlipire de retină

Copilotul Andreas Lubitz suferea de dezlipire de retină
29 Mar 2015   •   16:46

Copilotul care se pare că a prăbușit în mod deliberat avionul Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi suferea, pe lângă tulburările psihice, și de dezlipire de retină, o afecțiune oftalmologică ce ar fi putut să-l împiedice să-și exercite în continuare profesia de pilot, scrie duminică presa germană, citată de agențiile Reuters și EFE şi preluate de AGERPRES.

Potrivit ziarului Bild, investigatorii au găsit dovezi ce arată că pilotul secund al avionului prăbușit, Andreas Lubitz, se temea că ar putea să-și piardă vederea, dar nu se știe dacă această afecțiune avea în cazul său o cauză organică sau psihosomatică.

Acte medicale și medicamente găsite anterior la domiciliul său atestă faptul că el suferea de mult timp de tulburări psihice pe care le-a ascuns companiei Germanwings, probabil de teama că nu i s-ar mai permis să piloteze.

Și fosta sa iubită a confirmat că Andreas Lubitz avea manifestări ciudate, cum ar fi coșmaruri când se trezea strigând 'ne prăbușim' sau violențe de limbaj, ea mărturisind că odată el i-a spus că într-o zi va face ceva astfel încât toată lumea să își amintească de el.

La fel cum a procedat cu afecțiunile psihice pentru care urma un tratament, copilotul a ascuns și boala oftalmologică de care suferea, dar dacă aceasta ar fi fost descoperită la următorul control medical, programat pentru luna iunie, atunci cariera sa de pilot s-ar fi terminat.

Un purtător de cuvânt al procuraturii germane a refuzat duminică orice comentariu pe marginea acestor relatări din presă, menționând că o declarație oficială va fi difuzată cel mai devreme luni.

×
Subiecte în articol: Andreas Lubitz
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close